mandag 18. mai 2009

Port Douglas: Rev Lykke






Er det vanlig aa faa utdelt vaatkluter paa brett paa turist-utflukt? Kanskje ikke, men det er akkurat det lille ekstra som gjoer at Synergy kan ta 300kr mer enn konkurrentene for en dagstur til Great Barrier Reef - et av verdens syv naturlige underverk - og fortsatt faa kunder som foeler de har faatt super valuta for pengene. 

Synergy er en 62 fot katamaran seilbaat som tar opptil 12 gjester (men kjoerer ogsaa selv om de bare har to reservasjoner - og gaar ut til Tongue Reef - en to timer seiltur fra land, eller til Low Isles - en timefra land - hvis det er sterk vind eller ugunstig vaer. 

Den store, stabile seilbaaten laa fint paa havet og de hyggelige ansatte fikk gruppen paa seks mer til aa foele at de var paa baattur med venner enn paa en turist-fabrikk. 

Etter aa ha lagt til i boeyen ble vi vel-utstyrt med blaa manet-drakter med votter og hette, saa det foeltes veldig trygt ut aa svoemme rundt paa revet med guiden og fargerike flyte-stenger. Det er ikke ofte man kan svoemme ved siden av en 1meter lang skilpadde eller holde en sjoeagurk i haanden. Alt i en "state of true bliss". 

Det er foerst etterpaa man skjoenner at haiene er relativt naerme. Naar grillen skrus paa og en skikkelig fantastisk lunsj med fersk mat settes paa bordet, er det kanskje ikke saa rart at black tip reef sharks ogsaa stroemmer til og sirkulerer rundt baaten. Men for oss var iallfall Synergy den perfekte maaten aa se revet paa. 

Ingen kommentarer: