mandag 11. mai 2009

Port Douglas: Romantikk i regnskogen






Tar man tre dager i Stavern om sommeren tenker man kanskje ikke paa aa booke opp bord paa restauranter for hele oppholdet. Men i Port Douglas gjelder det aa kjoere en annen strategi. Vi fikk faktisk ikke bord paa en lokal restaurant til tross for at vi ringte i forkant en av kveldene. 

I foelge en lokal, som virket som han visste hva han snkket om, er de tre restaurantene man boer fokusere paa: Nautilus, Salsa og Watergate.

Nautilus er stedet alle guideboekene nevner. Men det er ikke uten grunn heller. En av turistbrosjyrene skrev at man iallfall maatte ta en kveld paa Nautilus i loepet av oppholdet - og jeg kunne ikke vaert mer enig (se bildet av mango daiquiri cocktails). Den utrolig romantiske restauranten ligger rett av hovedgaten i byen, opp en bakke som leder til en aapen tre-terrasse i flere 'etasjer' midt inni regnskogen. Traerne er lyst opp og det er levende lys paa bordet. Maten er ogsaa helt nydelig - lokal og spennende (se biff med potet-kake). Til tross for at den er hakket dyrere enn andre restauranter i byen har man bare lyst til aa booke bord for en dag til - iallfall hvis man ikke ser noe til pytonslangen som visstnok pleide aa henge i et av traerne her foer. 

Watergate, som i foelge de lokale er relativt nyaapnet og ledes av en ung, kreativ kokk, er midt paa hovedgaten og plukker ogsaa opp regnskog temaet til Nautilus. Restauranten er under tak, men traerne stikker nesten inn gjennom de aapne veggene. Og hvis man ikke er paa jakt etter mer 'Mod Oz Cuisine' (se tomatsalat bildet) er det et bra alternativ aa ta en cocktail og snack i de store, moerkebrune skinnsofaene i lokalet.

Salsa er det mer uformelle, men fortsatt sofistikerte tilbudet paa 'stripen'. Denne blaa og hvitmalte terrassen (se bildet) virket alltid full og det kan vaere toeft aa faa bord selv om det kan se ut som et sted man bare ville droppet innom. Maten er mye mer 'fancy' (se biff med ost bildet) enn det hyggelige og livlige lokalet skulle tilsi og restauranten har til og med sin egen kokebok. 

Ingen kommentarer: