torsdag 7. mai 2009

Port Douglas: Tips til strandhotell



Jeg fikk nylig en mail gjennom TripAdvisor profilen min med spoersmaal om det var verdt aa betale $1,000 mer for aa boo paa Elbow Beach paa Bermuda istedet for Fairmont Southampton. Det er selvfoelgelig avhengig av hva folk er paa jakt etter, men etter tre dager paa beach resort paa andre siden va jorden, skjoente jeg fort at Elbow har gjort oss lettere bortskjemt. Elbow ver et prakteksempel paa hvordan resort hotell boer drives.

Sheraton Mirage i Port Douglas derimot (se bildet) var heller det motsatte. Bassenget - hele 2 hektar stort - har swim-up bar, ser super flott ut og er akkurat det man trenger naar krokodiller og doedelige maneter befinner seg paa sandstranden. Problemet var at servicen var irriterende daarlig - med unntak av de hyggelige porterne - og hotellet hadde dratt nytte av en oppdatering fra store lampeskjermer og knalle vegg-til-vegg tepper for aa komme litt mer inn i dette milleniumet. 

Her er mine beste tips til strandhoteller:

1. Hvis gjestene har betalt for frokost i romprisen, er det ikke greit aa la dem krangle om dette hver eneste morgen de kommer til buffeten. 
2. Det er greit at ting gaar treigt i varme stroek, men kan det vrikelig ta en halv time aa aapne en oel, helle den over i et plast glass og traske tyve meter over til bassengkant-gjestene?
3. I finanskrise-tider kan det loenne seg aa si "ja, takk" til folk som vil bruke penger. Ta en "yes, man" istedet for aa svare surt til gjester som spoer om klokken naermer seg bar-aapningstiden at "det er usikkert hvor mange klokken er, men den er iallfall ikke tre og det er ikke noe servering". Det er ikke akseptabelt naar gjestene deretter kan ta opp mobilen og selv se at klokken er 14:59. 
4. De fleste hotellgjester tar seg tid til aa se over regningen foer de sjekker ut og det er ikke kult aa legge paa ekstra ting de ikke har brukt som en 'limousine tur' eller et ekstra maaltid i hotellrestauranten.
5. Det kan vaere en god ide aa ansette en concierge som faktisk greier aa forhaands-booke utflukter uten full kopi av begge sider av kredittkort naar turselskapet selv ikke trenger denne informasjonen og i tillegg har en evne til aa reservere bord paa populaere, lokale restauranter. 

Ingen kommentarer: