tirsdag 5. januar 2010

Phoenix: Straka veien til Las Vegas






Da vi leide bil i Phoenix var vi litt stresset for at det ikke var mulig aa faa leid en Mustang med GPS. Men selv vi greier oss uten GPS naar det er snakk om fire svinger paa fire timer.

Etter aa ha kjoert i nesten en time uten aa se noe saerlig tegn til sivilasjon paa veien fra Phoenix til Las Vegas, kom det plutselig et stort skilt med "Dog Grooming Salon". Midt inni oerkenen var det tydelig populaert med dyr. Saa populaert at det til og med var et veiskilt med "Watch Out for Animals for the Next 140 Miles".

Men det var helt greit aa se etter dyr. Det var ikke saa mye annent aa se etter paa den latterlig rette veien. Selv de fine kaktusene langs veien var morsomst aa se de foerste fem minuttene. Etter det speidet vi etter den ikke-eksisterende snoen folk hadde advart oss mot.

Til tross for at Phoenix visstnok skal vaere rundt 10 grader varmere enn Las Vegas rundt nyttaarstider var det ikke noe snoe aa se paa veien nordover. Man kjoerer forbi et fjell, Hulapei Peak, og det saa ut til aa vaere saa vidt litt snoe paa toppen av fjellet, men det er vanskelig aa skjoenne at det skulle vaere behov for firehjulstrekk paa veien fra Phoenix til Las Vegas.

Det eneste formaalet med aa leie en mer robust bil ville vaert hvis man skulle tatt avstikkeren til Grand Canyon. Man kan nemlig ta en 47 miles avstikker fra 93 ved Dolan Springs - mellom Kingman og Hoover Dam - til Grand Canyon National Park, West Rim, hvor det nylig ble satt opp en hestesko formet glassbro, the SkyWalk, som turister kan gaa over og se ned i the Canyon. Veien til the West Rim er ikke asfaltert de siste 14 milesene, og her ville det sikkert ikke skadet med en bedre bil.

Men for oss ble ikke Grand Canyon avstikkeren et must. Etter to timer i koe over Hoover Dam (paa vei tilbake fra Las Vegas til Phoenix) kommenterte oekonomisjefen: "Vi har fjell i Norge ogsaa." Hvis man ikke vil ta turen innom Grand Canyon, kan man bare suse forbi videre over Hoover Dam (se bilde) - ogsaa en kjent turistattraksjon - og videre forbi populaere Lake Mead (se bilde).

Dette omraadet er kjent fra en rekke filmer, men det de ikke viser i filmene er feriekoene. Det blir visst lett koer her grunnet et security check point og sakte kjoering over selve demningen.

Det virket som mange dagsturister fra Las Vegas heller valgte aa stoppe foer selve dammen. Ved et hotell (se bilde) paa Las Vegas siden reklamerte de med helikopterturer over Lake Mead for $29 og over Hoover Dam for $59. Det finnes lignende dagsturer, som ogsaa inkluderer Grand Canyon, fra Las Vegas.

Ingen kommentarer: