tirsdag 12. januar 2010

Phoenix: En guide til golf i Scottsdale





"Har dere ikke booket tee times ennaa?!"

Det var det en bekjent, amerikansk golfer spurte meg om to maaneder foer vi skulle reise til Arizona.

Jeg trodde at det var greit aa bestille et par dager i forveien, men ettersom mange av banene er paa resorthoteller, er det faktisk mulig aa booke tee times laaaang tid i forveien.

Det viste seg allikevel at jeg faktisk hadde rett. Det var mye mer gunstig aa vente hvis man kunne vaere litt fleksibel. De fleste banenen tilbyr online tee times booking, men mange legger bare ut tider til reduserte priser en uke foer spilledagen. De beste prisene faar man gjerne en eller to dager foer.

Golf paa rabatt hoeres kanskje ikke saa noeye ut, men etter Las Vegas og Hawaii skal Phoenix ha de gjennomsnittlig hoeyeste green fee prisene i USA. De dyreste banene i Scottsdale er, for eksempel, TPC Stadium Course, en kjent turneringsbane som er knyttet til Fairmont Scottsdale, og Troon North, som ligger like ved Four Seasons – begge rundt $300 for 18-hull om vinteren, i hoeysesongen.

For halve prisen kan man spille paa baner som TPC Champions Course (se de to nederste bildene), den banen mange trener paa foer turneringen paa TPC Stadium Course, og The Boulders, som har to nydelige baner – saerlig de foerste ni hullene av South Course (se de to oeverste bildene).

Det er veldig reduserte priser i sommermaanedene fordi mange synes det er for varmt aa spille golf i Phoenix fra juni til september – iallfall gjerne for varmt midt paa dagen. Men hele aaret er det vanlig at banene tilbyr Twilight Golf, billigere green fee hvis man gaar ut midt paa dagen, og det er en risiko for at man ikke rekker aa spille ferdig hele runden foer det blir moerkt. I januar gjaldt Twilight Golf prisene gjerne for de som gikk ut etter kl 13.00.

Sjekk www.golfarizona.com for kart over golfbanene i Phoenix, baneinformasjon og tee time booking.

Ingen kommentarer: