søndag 10. januar 2010

Phoenix: Oerkenidyll paa The Boulders







Med over 250 golfbaner og en haug med resorthoteller skulle man kanskje tro at det er vanskelig aa bestemme seg for hvor man skal bo i Phoenix, Arizona. Men etter aa ha utforsket omraadet og testet ut et par forskjellige eiendommer, er det ingen tvil om hvor vi ville lagt igjen kortet neste gang - The Boulders.

Naar man kjoerer gjennom bommen paa hotellveien og ser det fredelige kaktuslandskapet rundt, skjoenner man hvorfor man ikke har dratt paa strandferie.

Smaa, private hytter bygget inn i landskapet, eget solnedgangssted, to av de lekreste golfbanene en gjennomsnittsnordmann noen gang har sett, super vennlige portere som frakter beboere rundt i golfbiler, fresht bassengomraade og en gjesteliste som visstnok inkluderer billionaerer som Bill Gates, gjoer at dette er stedet man gjerne skulle tatt en ukes avslapping hvert aar.

Men ellers er det ogsaa noe veldig bryllupsreise-aktig over stedet. Oekonomisjefen skjoente kanskje ikke helt hvorfor alle spurte om vi var der for aa 'celebrate a special occassion'. Men det var tydelig at unge par ofte havnet der av andre grunner enn 'i anledning nyttaarsaften i Vegas'.

Golf:
Det er to golfbaner paa The Boulders: South Course og North Course. De foerste ni hullene av South Course er regnet som de mest idylliske, og South Course kalles 'the ladies course' fordi damene ofte spiller best paa denne banen (veldig vennlige dame tees). Men green fee prisene er de samme paa begge banene, og ingen av dem skuffer. Noen lokale mente at begge var blant de topp 10 beste i byen, og det er rimelig bra med tanke paa at Phoenix ogsaa er en av de stoerste golfdestinasjonene i verden.

Spa:
Boulders har et stort spaanlegg, som ligger separat fra hotellet, og har egen butikk og restaurant.

Restauranter:
Lunsj er best paa terrassen med utsikt over golfbanene, og den meksikansk-inspirerte menyen er veldig lik ved bassengkanten. Den meksikanske restauranten Spotted Donkey, som ikke eies av Boulders, men ligger paa hotellomraadet, er helt genial til middag - fajitas taarn kan anbefales.

Ingen kommentarer: