torsdag 7. januar 2010

London: The Big Freeze fra Skandinavia

"Breaking News: London -3 Overnight"

Det var den meldingen som surret over TV skjermen i dag morges. Vinter i London er nemlig ikke bare, bare. Det er en stor nyhet. En saa stor nyhet at den fortjente sitt eget navn - The Big Freeze.

The Big Freeze er alt vi snakker om her borte for tiden. Det foerste man gjoer om morgenen naar man kommer paa jobben, er aa ta en prat med kollegaer om transportnettverket naa midt i The Big Freeze, og det siste man gjoer foer man gaar hjem for dagen er aa snakke litt mer om hvor unik denne Big Freeze-opplevelsen virkelig er.

Men hvis man ser ut av kontorvinduet midt i London er det ikke et snoefnugg aa se. Bare et par flekker med is - og masse flekker med sand. Media 'klager' allikevel paa at Skandinavia har sendt denne fryktelige kulden over dammen. En haug med skoler har stengt, og noen kommuner skal ha gaatt tomme for salt. Det blir bare mer og mer tydelig at det virkelig stemmer at det briter og nordmenn har til felles er aa snakke om vaeret.

I foelge VG, ser det ogsaa ut til at denne trenden kommer til aa fortsette fremover.

1 kommentar:

Sunni sa...

Som snøvant Nordmann i Wales er jeg like forbauset og 'quite amused' over oppførselen til Britene. Jeg kom nylig tilbake fra ferie i Norge, og fikk gledelig beskjed om at det skulle være snø i Wales.
Overraskelsen var vel egentlig ikke spesielt stor da jeg innså at masse snø mildt sagt var en overdrivelse.
jeg reiste fra 0.6 meter snø og kom frem til 0.6 cm. Likevel ser britene ut til å ha en god del større problemer med å takle vinteren enn oss vintervante nordmenn.
Ingen vinterdekk, klaging på dårlig snømåking (ikke at det trengs), minuttoppdateringer om det ødeleggende været, skolene er stengt fordi lærerne "are afraid the kids might slip and fall," og tusenvis av studenter ved universitetene har ingen anelse om de kommer seg frem i tide til eksamen fordi transportnæringen aldri lærer og er like dårlig forberedt på snø i år som de var i fjor.
Når jeg ser ut vinduet mitt, ser jeg biler som nesten sklir av veien og mennesker som går så forsiktig at det har omvendt effekt og de nesten faller.
Så med innstilte busser satt jeg, en forbauset og noe lattermild nordmann, fast i det 1cm store snøkavet!