mandag 2. mars 2009

London: Spontan-tur

Naar man foeler man trenger en ferie, er det ikke noe som slaar en kjapp tur paa fjellet med gode venner, paaske-vaer og en dag paa ski avsluttet med en stor vaffel paa Ilesetra paa Hafjell. For en gang skyld var det bare aa moete opp og ingenting aa booke. 

I London er livet litt annerledes. Alle de freshe restaurantene boer helst ligge inne paa speed dial listen for aa fylle opp Smythson dagboken med viktige gastro-stunder. Men hvor gaar man naar man skal vaere spontan eller ikke har tid til aa booke de riktige stedene? Det er da man trenger en 'first come, first served' restaurant:

Pimlico Road matbutikk og kafe restaurant med langt felles-bord, vindusplasser, oekologiske varer og marmor vegger. Kom foer kl 10.00 for aa slippe de lange koene.

Notting Hill-restaurant og interioerbutikk i ett.  Antikviteter, store speil, kjendiser og tette trebord - det eneste negative med 202 er de lange koene. Ett av speilene paa veggen er i samme prisklasse som en fet bil, men heldigvis er maten hakket rimeligere. Kjoekkenet er stengt mellom kl 16.00-20.00.

Fulham Road-institution med en typisk stappfull bardel, staalroer i taket og super biff. Dele-biffen gjoer at det er verdt aa vente paa bord til tross for at man fort maa vente rimelig lenge hvis man kommer etter kl 20.00. Heldigvis kan man sette seg paa listen paa Sophie's og ta en drink paa svenskenes Kosmopol, rett nede i veien. 

Ingen kommentarer: