fredag 20. mars 2009

New York: Go' Morgen

En tur til New York er ikke den samme uten den lille roede - Zagat Guiden. Da en veldig smart mann anbefalte meg aa kjoepe en kunne jeg ikke helt skjoenne hva jeg skulle med en restaurantoversikt uten bilder. Men det tar ikke lang tid foer man er hektet paa denne smarte guiden som inkluderer restaurant sammendrag basert paa kommentarer fra gjester. 

Zagat gir deg nye ideer til spisesteder i ulike kategorier og omraader. Vi slo opp paa frokoststeder en gang og tok turen opp Upper East Side for en mer lokal opplevelse paa en typisk amerikansk diner - EJ's Luncheonette. Til tross for jet lag og en relativt tidlig start var det allerede koe paa gaten paa EJ's og stemningen inne i den uformelle restauranten med gigant porsjoner var akkurat det vi forventet oss av en New York favoritt. 

Men det er ikke til aa unngaa at faren min har gitt oss det aller beste frokost-tipset. Bubby's i det gamle fabrikkomraadet Tribeca er noe helt for seg selv - sjarm, trebord, cup cakes og farger. Det sies til og med at Robert de Niro liker seg her. 

Hvis Tribeca ikke passer helt med dagsplanene, har jeg ogsaa en mer sentral, men ogsaa fargerik, favoritt paa 64 St og Lexington Avenue. Alice's Tea Cup er faktisk saa rosa at den kanskje passer best for te-drikkende damer og jenter som liker eventyr. 

Alice's tea-infused granola med yoghurt og baer er ogsaa et veldig greit alternativ for de som ikke er paa jakt etter altfor store eventyr - men bare New Yorks svar paa Londons Daylesford yoghurt med honning. 

Ingen kommentarer: