lørdag 7. mars 2009

London: En dag i Notting Hill


Notting Hill er mye mer enn Portobello Road market. Det er faktisk alt annent enn Portobello Road market som er noe som helst interessant. Den perfekte dagen i Notting Hill begynner med frokost paa Daylesford Organic eller Tom's i Westbourne Grove. Yoghurt med flytende honning og fersk frukt paa Daylesford er egentlig min favoritt start. Da er man ladet opp til en heftig shoppingrunde i smaabutikkene i Ledbury Road, Coco Ribbon og andre sjarmerende kombi kles og interioer butikker i bunnen av Kensington Park Road, Graham & Green i Elgin Crescent foer et must-do pit stop hos Grocer on Elgin. Notting Hill byr ogsaa paa noen av de beste 'British institutions':

- Baade herre og dame butikkene til klassikeren Paul Smith
- Britenes svar paa Abercrombie & Fitch - det mer 'voksne' og raatoeffe merket Aubin and Wills
- Veskedesigneren Anya Hindmarch som foerst ble godt kjent for fotografi-trykk veskene, men i dagens kolleksjon er glidlaas-skinnpunger i ulike stoerrelser og med inntrykk som "Cruise Fund" en av favorittene
- Undertoeyskjedene Myla, kjent fra Sex og Singelliv, og Agent Provocateur

Men det gjelder og holde energien oppe, saa ikke glem en lunsj paa 202 Nicole Fahri (se bilde) - men still deg i koe tidlig for aa faa bord foer kjoekkenet stenger kl 16.00. Et annet alternativ er Londons 'Magnolia Bakery' - Ottolenghi - i Ledbury Road. Ikke bli put-off av koen som gjerne strekker seg ut av doeren. Naar det er tid for en oel, er det Prince Bonaparte i Chepstow Road som gjelder - en sjarmerende gastro pub med gode burgere. Og herfra er det lett aa foelge paa videre til the Oak for et glass vin i andre etasje, en bar som ser mer ut som noens leilighet. Men ikke gaa hjem ennaa. Ledbury Roads Beach Blanket Babylon, eller BBB, er det perfekte stedet aa ende kvelden med en cocktail. 

Ingen kommentarer: