onsdag 11. mars 2009

Londons beste turhytte




Det som frister mest naar man vaakner en soendag morgen og solen straaler inn gjennom vinduet er en kjapp tur opp til Skjennungstua for aa kunne nyte en prinsesse-bolle og en flaske solo - for ikke aa snakke om frisk luft. Men Turistforeningen har dessverre ikke ekspandert dette geniale konseptet til London. 

Vi maa rett og slett greie oss med mansion-utflukter istedet. Paa soendag gikk turen til en slik London 'hytte' - Kenwood House. Herskapslige Kenwood er spesielt kjent fra filmen Notting Hill hvor Hugh Grant tropper opp paa filmsettet til Julia Roberts. I virkeligheten er det ikke en film park, men det perfekte stedet aa besoeke hvis man er klar for aa se noe annet enn byliv. Vi timet solen litt daarlig, saa denne gangen kjoerte vi helt frem, men det beste er aa ta tuben til Hampstead og gaa tur gjennom en relativt aapen, stiete, vill park med plaskedammer, som omringer Kenwood. 

Det er gratis aa gaa inn paa Kenwood House, men koen til kafeteriaen var utrolig nok lengre enn koen inn til Skjennungstua en soldag ved lunsjtider. Alternativet er aa ta et pit stop i Hampstead High Street. Hampstead kan kanskje sammenlignes med Holmenkollen i Oslo - ogsaa paa en topp og med mange store, flotte hus. Den eneste forskjellen er at kjendisene her er mer A-list enn Z-list. Spice Girls hadde visstnok en leilighet i Hampstead tidligere og Jamie Oliver huset blir pekt ut paa London Walks turer. 

Ingen kommentarer: