tirsdag 31. mars 2009

Hoeysesong i Miami




Fra mars og utover flokker turistene til en av de mest kjente spring break byene for studenter i USA - nemlig Miami. Men Miami er veldig mye mer enn en party destinasjon. Byen er et genialt knutepunkt for resten av det the Sunshine State, Florida, og Karibien har aa by paa. 

En venninne spurte meg nylig om hva de burde gjoere i Miami i aatte dager: Bli i Miami alle dagene eller kombinere det med noe annet? Det er altfor mye flott aa se utenfor Miami til at man kan bli der i aatte dager. Jeg ville tatt et par netter paa South Beach i Miami - ogsaa kjent som Art Deco distriktet. 

Sjekk alltid Trip Advisor for South Beach hoteller for noen ser veldig stilig ut, men kunder forteller noe helt annet enn det man ser paa bildene. Etter grundig research endte vi i fjor opp med en pre-cruise natt paa The Townhouse - et boutique-style Mr & Mrs Smith hotell som ligger mellom to av stripens beste properties: The Setai og The Shore Club. Townhouse er en perfekt rimelig og kul loesning for en topp beliggenhet paa South Beach (se bildet av frokost-delen), men det er ikke noe aa vurdere for folk som er opptatt av hotellbasseng. 

Hoteller paa South Beach kan vaere relativt pricey og hvis man er klar for aa splashe ut paa et av de kjente stedene er Delano en av de mest populaere. Da en kom rullende inn paa rollerblades i resepsjonen kom conciergen loepende med en flaske Voss vann - det er ikke noe aa si paa servicen paa steder som dette. 

Naar man er ferdig med det hektiske South Beach livet og har tatt nok utepils paa Ocean Drive, er alternativet enten aa leie bil eller ta et cruise. Jeg anbefalte venninnen min aa sjekke ut Royal Caribbean Cruise Lines - vaar favoritt grunnet utvalg av aktiviteter og fasiliteter og den relativt unge gjennomsnittsalderen. Det er mange tre og fire dagers cruise som gaar til Bahamas eller tuppen av Florida Keys - Key West.

Hvis man leier bil, ville Florida Keys ogsaa vaert paa min topp tre liste. Her kan man faa en skikkelig karibisk foelese, men det gjelder aa bo paa et bra resort hotell for det er ikke noedvendigvis saa mye som skjer utenfor hotellet. 

Neste mulighet er aa kjoere oppover vestkysten av Florida. Sanibel Island og Captiva Island, utenfor Fort Meyers, er igjen de mer 'karibiske' lekre stedene med nydelige strender. Paa vei opp til Fort Meyers er det ideelt med et stopp i den koselige byen Naples. Smaa, soete butikker og sjarm er kanskje akkurat det man trenger etter aa ha blitt vaaken av et eller annet skum-party utenfor vinduet i Miami kvelden foer...

Ingen kommentarer: