mandag 16. mars 2009

New York: Bull paa South Street




Det er ikke bare naar man fyker rundt paa moeter i New York at man finner seg i finansdistriktet i omraadet rundt Wall Street. Det er ogsaa der man havner naar man reiser med folk som synes det er vanvittig spennende aa se en bronse okse statue. Saa hva gjoer man naar man foerst har kommet seg helt ned til tuppen av Manhatten og fort skjoenner at den oksen tar cirka to sekunder aa se og ikke noedvendigvis var verdt en 30 minutters reise paa t-banen?

Man gaar paa shopping. Til tross for at Wall Street stort sett bare bestaar av kontor bygninger og gullsmeder er det et par shopping 'highlights' i dette omraadet ogsaa. Century 21 er et paradis for salg-entusiaster. Det er her man kan gjoere kupp hvis man orker aa lete gjennom en haug med stativer og ikke er saa noeye paa om varene er 'in season'.

Like rundt hjoernet ligger sminke og skjoennhets mekkaet Sephora som boer vaere et fast stopp paa shoppingruten til alle som bor utenfor et Sephora land. Det beste med Sephora er det brede utvalget, topp 10 listene deres for alle viktige produkter og de ofte vel-oppdaterte selgerne.

For en mer sjarmerende shopping-opplevelse i rustikk stil er South Street Seaport stedet aa dra. South Street Seaport bestaar av et par gaagater med kjede-butikker, trehus og et stoerre shopping senter - Pier 17. Det virker ofte ganske rolig her nede, saa det er, for eksempel, mye mer behagelig aa gaa i Abercrombie & Fitch i Fulton Street i South Street Seaport enn i 5th Avenue filialen.

Men ikke glem aa spise. Hvis solen skinner er det garantert liv i gaagaten Stone Street hvor en rekke restauranter og barer har langbord i gaten. Pizza paa Adrienne i Stone Street eller en utepils paa nabo-baren er en sikker vinner.

I andre retning, mot Brooklyn Bridge, ligger Bridge Cafe - en utrolig sjarmerende og intim restaurant med en super burger paa menyen.

Men i dag har jeg vaert paa det restaurant-guidene mener er en av byens beste italienske og ogsaa den ligger rett ved South Street. Acqua de Peck Slip har smaa trebord, en massiv vin-hylle og nydelige pastaer og typisk-italienske forretter som mozarella og parmaskinke (se bildet).

Det er ingen grunn til aa vaere bull paa aa sulte.

1 kommentar:

PST sa...

For bikers, benytt anledingen til å gå innom Custombikes rett rundt hjoernet for Abercombie&Fitch v South St Seaport