mandag 16. mars 2009

New York: Hoteller med stil - og hemmelig burger bar





Naar man sitter i en taxi en time og taxisjaafoeren snakker i telefonen hele veien - paa et spraak man har vanskelig for aa sette fingeren paa - er det lett aa vite hvor i verden man befinner seg. New York.

Og en svipp-tur til New York er noe som burde vaere hoeyt paa prioritetslisten i aar. Flyprisene er iallfall vanvittig bra fra London til New York. Det er mye konkurranse paa denne ruten og prisene har vaert nede i rundt 230 pund for en returbillett.

Men det er faktisk hotellprisene i New York som gjoer reisen dyr, saa aa holde seg til en 'svipp-tur' kan vaere en fordel. Uansett, hotellene i seg selv kan vaere en opplevelse hvis man velger riktig.

Min favoritt er Gansevoort i Meatpacking District (se oeverste bilde). Dette er spesielt stedet aa vaere naar det er sommer. Bassenget og baren paa takterrassen kan gi storbyferien en skikkelig 'South Beach-feel' - saerlig hvis man vil delta i champagne-spruting.

I gaaavstand fra Gansevoort ligger ogsaa det nyaapnede designhotellet Standard New York - en 'kjede' som allerede har populaere hoteller i Miami og Los Angeles. De har akkurat kjoert en veldig gunstig introductory-rate kampanje - rom fra $199.

Hvis meatpacking blir litt for trendy, er det ogsaa flere hakket mer 'first-time New York-turist- vennlige' designhoteller naermere de store handlegatene. Morgans Group hotellet Hudson er en velkjent perle med en av byens toeffeste barer med Philip Starck interioer. Ikke bli put-off av at det er registrert som et tre-stjerners hotell paa Expedia. Hotellrommene er cirka samme stoerrelse som en ferge-kabin og badene er rimelig miniatyriske, saa det er ikke muligheter for at noen kan 'crash on the floor', men du glemmer fort stoerrelsen naar du ser designen.

I dag sitter jeg paa et hotellrom paa Le Parker Meridien (se bildet) som sammen med Gansevort er ett av de faa New York hotellene med lekre svoemmebasseng. Le Parker har en perfekt Midtown beliggenhet paa 56st mellom 6th og 7th Avenue og en stilig, minimalistisk lobby med soelvfargede Mac laptoper i innsjekkingsskranken. Men det Le Parker har som ingen av de andre designhotellene kan tilby er en hemmelig restaurant som ikke en gang er nevnt i hotell-guiden (se bildet).

Hvis man gaar til venstre inn en gang etter resepsjonen kommer man plutselig til en godt gjemt, livlig, uformell burger bar med typiske diner bord og plakater paa veggene. Nydelig cheeseburger innpakket i papir og brus for under $10 - ikke det man forventer paa et 'swanky' Midtown hotell!

Ingen kommentarer: