onsdag 30. mars 2011

Seychellene: De lokale turspesialistene

Oekonomisjefen mener at jeg er saa lojal som en hund. Det er kanskje derfor han ikke virker saa veldig rystet over at jeg bretter ut en sammenkroellet lapp fra vesken hvor jeg har skriblet "Daniel".

Naar jeg er paa reisefot, skriver jeg gjerne ned navnet paa hyggelige folk vi moeter, og paa Seychellene var Daniel den absolutt beste. Han jobbet for det lokale turfirmaet Mason's Travel, og kjoerte oss fra baaten til flyplassen paa loerdag. Det var en saa koselig tur at vi ble staaende aa prate videre utenfor bilen etter at vi kom frem. Det var bare om aa gjoere aa tappe ham for informasjon om ferieparadiset.

Hvis man er paa jakt etter spesielle utflukter eller planlegger aa besoeke flere oeyer i loepet av ferien, kan det loenne seg aa benytte seg av en slik lokal spesialist. Seychellene har to lokale reisebyraaer som konkurrerer paa dette omraadet - Mason's Travel og Creole.

Det var representanter fra disse firmaene paa hotellet vaart nesten daglig, og de var perfekte aa snakke med om mitt favorittema - forskjellene mellom hotell jeg hadde lest om.

Mason's Travel, som vi hadde mest kontakt med, er ogsaa anbefalt i Thomas Cook reiseguiden til Seychellene. I tillegg til standard tjenester som fly og hotell bestilling, tilbyr Mason's mange ulike turer, og jeg skulle gjerne ha lest opp paa dette foer avreise. Hvis vi hadde hatt lyst til aa ta en dag med leiebil paa hovedoeya Mahe, var det ogsaa Masons som ville ha fikset det.

Det ser ut som Creole tilbyr lingnende tjenester, og mange av gjestene der vi bodde saa ogsaa ut til aa bruke det firmaet. I foelge vaar nye venn var iallfall dette de to store konkurrentene paa Seychellene.


Mason's Travel
Kontoret i hovedstaden Victoria er aapent mandag-fredag kl 08.00-16.30 og loerdag kl 08.00-12.30. De kan ogsaa kontaktes paa +248 28 88 88 eller info@masonstravel.com.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hei, lurte litt på en ting. har lest litt i "luxe guidene" og lurer på om du har noen erfaring med hvordan tipsene i disse guidene bruker å være? kan man forholde seg til tips herfra eller?

Anonym sa...

hei, lurte litt på en ting. har lest litt i "luxe guidene" og lurer på om du har noen erfaring med hvordan tipsene i disse guidene bruker å være? kan man forholde seg til tips herfra eller?

Tine Cecilie Farstad sa...

Hei!

Hoeres ut som du har gjort et bra kjoep. Stort sett synes jeg man kan stole paa Luxe guidene, men jeg bruker allikevel mye tid til aa Google stedene de nevner og sammenligne med andre nettressurser - mest for de vi ikke har tid til aa teste ut alt og for at vi skal faa mest ut av reisen.

For hotell, pleier jeg aa sammenligne med TripAdvisor reviews, og for restauranter sammenligner jeg med Zagat og OpenTable, hvis de dekker byene. Jeg pleier ogsaa aa sjekke kommentarer paa forumsider jeg bruker, som for eksempel aSmallWorld.

Mange av de restaurantene vi pleier aa gaa for er i Smart/Casual eller Relaxed seksjonene i Luxe guidene. Jeg pleier ogsaa aa sjekke Shopping Itinerary seksjonen, og se etter den delen som kanskje nevner et par steder jeg vet jeg liker. I tillegg er Luxe Loves delen veldig bra, og det er iallfall verdt aa Google de stedene som er nevnt der - bra strategi naar man har daarlig tid, og ikke rekker aa se paa alt.

Det er ogsaa verdt aa sjekke beliggenheten paa stedene ettersom man fort kan ende opp med aa fyke paa kryss og tvers av en storby hvis man ikke er litt kritisk til hvilke steder som kan passe inn i sitt eget program. London er spredt utover et stort omraade, for eksempel, og jeg vet at Luxe guiden anbefaler mange steder i noen deler vi synes det hadde vaert litt prosjekt aa dra til.

Med andre ord - bruk alt fra Google Maps til Google Images. Luxe er topp, men reiseguidene blir enda bedre med litt research saa man finner noeyaktig de stedene man liker best.

God tur!

Tine