onsdag 16. mars 2011

London: De beste lunsjstedene i Soho

-         Dette er det verste jeg har sett
-         Det maa vaere lunsj eller noe saann

Fire norske thirty-somethings stod midt i kafeen Princi i Wardour Street i Soho kl 13.15, og saa rimelig forvirret ut. Det var en helt vanlig onsdag, men det var muligens hakket mer trykk paa Princi enn det er paa kafeer i Skovveien i ukedagene.

Princi er en fresh, italiensk kafe midt i Soho , og den er populaer blant folk som jobber i omraadet. Mediabransjen er godt representert i gatene rundt, og dette er akkurat den typen sted de liker aa plukke opp et pizzastykke eller en focaccia i lunsjpausen, som gjerne er kl 13.00-14.00.

Det er ogsaa et typisk sted som passer for turister ettersom Soho omraadet ligger mellom turistifiserte handleomraader som Covent Garden, Regent Street og Oxford Street . En lunsj i Soho passer spesielt bra med en runde i Carnaby Street , den koselige gaagaten bak varehuset Liberty i Regent Street .

Men dagens turister saa ut til aa tenke hardt paa hvor de ellers kunne gaa aa ta en matbit, saa for andre som finner seg i denne situasjonen, her er noen alternativer for en lunsj i Soho :

Kafelunsj:

Jeg har nylig oppdaget at kontoret mitt ligger midt mellom tre soete, rustikke kafeer og vinbarer, som alle heter Fernandez & Wells. En av de er bare aapen paa dagtid, og alle tre selger sandwicher, kaker og kaffe i lunsjen. Man sitter paa barstoler i vinduskarmen eller langs veggene, og de ser ut som steder som typisk ville blitt populaere i Oslo.


Mange kjenner kanskje igjen denne fra Danmark. Joe’s Juice startet i Koebenhavn, og London-filialen er relativt ny. Den ligger rett av Carnaby Street , og er et supert sted aa stoppe for en sandwich og en juice eller kaffe.



Naar jeg faar hjemlengsel, setter jeg meg paa Nordic Bakery og kjoeper en varm skillingsbolle og en latte. Den minimalistiske kafeen i Golden Square , ogsaa rett bak Regent Street og Carnaby Street , er typisk skandinavisk, og de store bollene de selger der er spesielt populaere. De serverer ogsaa noen skiver med paalegg og andre soetsaker, og kafeen brukes ofte til jobb kaffemoeter.


Dette er et mye mer alternativt sted, og det er ikke her jeg ville sendt foreldregenerasjonen. Beatroot er bare en billig, vegetariansk kafe midt i Berwick Street Market, og den er ogsaa alltid full i lunsjen. Interioeret minner nesten om barnehager med lave, fargerike bord, og for £4.20 faar man en liten porsjon med valgfri salat eller vegetariansk lasagne. En venninne proevde aa bestille en Coca Cola her, men det er ikke et sted for den slags komersielle merkevarer.

Man det er fullt de fleste steder I lunsjen, saa det er ingen grunn til aa ikke nevne Princi i Wardour Street. Det er bare aa stille seg i koe og finne noen barkrakker aa sitte paa. Selv i lunsjen en ukedag trenger det ikke ta altfor lang tid. Princi er mye stoerre enn steder som Beatroot, Nordic Bakery og Fernandez & Wells, og det ser kanskje stappet ut, men det trenger ikke aa vaere lang ventetid.

Restaurantlunsj paa sparket:

Populaer, fargerik og rimelig mexikansk restaurant. De tar ikke bordbestillinger, saa hvis man ikke har planlagt noe, saa kan man fortsatte proeve aa faa plass her. Det passer ogsaa for store grupper, og ved 14.15-tiden har vi flere ganger faatt bord til rundt 10 personer. Wahaca har ogsaa en filial i Covent Garden, rundt fem minutter aa gaa fra den i Soho .

Romantisk og koselig restaurant i Lexington Street med levende stearinlys og tette bord. Dette ser ut som et sted hvor man maa forhaandsbestille bord, men jeg har spist lunsj her paa sparket foer, og vi var seks jenter, som tok en tidlig impulsmiddag her kl 18.30 forrige uke. Menyen er europeisk.

Rett ved siden av Aurora ligger vegetarrestauranten Mildreds og rundt hjoernet er italienske Polpo. Disse er ogsaa veldig populaere, men da vi proevde aa faa bord paa Polpo, var det fullt, og Mildreds har jeg rett og slett bare ikke faatt dratt paa ennaa. De er allikevel begge paa listen min.  

Ingen kommentarer: