lørdag 26. mars 2011

Seychellene: De beste hotellene

- Naa maa jeg slappe av litt. Jeg maa ikke trene for mye

Oekonomisjefen tar ti push ups paa badegulvet, men hopper fort inn i dusjen istedet. Han begynner aa foele at buksene sitter litt loesere, og er rimelig fornoeyd med ferien. Vi har nemlig vaert paa gymmen tre ganger.

Infinity pool paa Sainte-Anne Resort & Spa
Vi har faktisk blitt enige om at gymmen er hoeydepunktet paa hotellet vi bor paa naa, Sainte Anne Resort & Spa paa Seychellene. Det ser ut som de har huket av det meste i Life Fitness katalogen, og har endt opp med et stort rom med mange ulike vekter og treningsapparater i tillegg til et mindre kardiorom med store vinduer ut mot stranden.

Hotellet har ogsaa to tennisbaner og en haug av gratis vannsportaktiviteter som kanoer og pedalbaater. Vi er midt i en marine park, saa det er ingen jet skis eller motorbaataktiviteter, men snorkel mulighetene man faar med 'marine park' stempelet gjoer absolutt opp for det.

Det er bra stoerrelse paa villaene paa Sainte-Anne
Sainte Anne er en egen oey, og det er flere strender aa velge mellom, saa gjester kan lett finne seg sin egen flekk. Paa denne tiden av aaret blaaser det en del paa den ene siden av oeya, mens vannet er blikkstille paa Turtle Beach hvor det ogsaa er en beach bar og koselig lunsjrestaurant i sanden.

Det er ogsaa fire andre restauranter paa oeya, og en av de er spesielt populaer med barnefamilier ettersom de har en daglig buffet. De to vi liker best er i et trehus paa stranden, og i overetasjen, en veranda med utsikt utover havet, serverer de en fem-retters set menu som til tider kan virke litt pretensioes, men i gaar faktisk var spot on med nydelig hummer og avokodo og lammelaar. Denne verandarestuaranten, Mont Fleuri, er inkludert i half board pakken, men i underetasjen ligger Le Robinson, en restaurant i sanden, som man maa betale for. Le Robinson er aapen fire dager i uken, og tilbyr enten en stone grill meny eller en hummer meny, avhengig av dagen. Prisene ligger paa rundt 350kr per person for maten, og vi synes det var goey med grillmenyen som besto av at man grillet selv paa en steinplate paa bordet.
Strandbar paa Sainte-Anne

Problemet her er allikevel at maten ikke alltid er fem-stjerners. Noen ganger er det akkurat som de proever litt for hardt, men i realiteten hadde det vaert mye bedre med noe enklere. Det er kanskje ti kaker og velge mellom i buffetrestauranten til middag, men jeg har savnet noe helt enkelt som is og sorbet.

Turtle Beach paa Sainte-Anne
Beach baren paa stranden er veldig koselig, og der serverer de diverse sandwicher og salater, men de kunne godt lagt til en hamburger paa menyen. I gaar spiste vi lunsj i baren ved bassenget, og da fikk vi endelig en hamburger. Det var heller ikke paa menyen, men vi fikk beskjed om at de kunne lage det. Oekonomisjefen lurte paa om vi kanskje ikke var helt representative for en typisk turist paa matfronten, men jeg velger aa tro at hamburger og sorbet er rimelig normale solferie valg.

Villaene paa Sainte-Anne er utstyrt med sykler 
Men det som hadde vaert enda enklere aa forandre for aa gjoere dette hotellet enda bedre er servicen. Alle villaene er utstyrt med sykler, saa vi sykler rundt paa oeya, og naar det ikke passer aa sykle blir vi hentet i smaa golfbiler. Det hadde vaert innmari hyggelig hvis ansatte hadde smilt og sagt 'god morgen' naar man suste forbi, og at de man snakket mer med hadde spurt om hva man hadde drevet med den dagen for eksempel.

Vi var ogsaa paa en gratis glass bottom boat tur i gaar i regi av hotellet, og turen var super med tanke paa fiskene, men han som kjoerte oss og ti andre gjester rundt paa revet sa ingenting. Jeg hadde forventet et 'velkommen ombord' og en liten intro om hvor lang turen var, og hvor vi skulle kjoere. Det var kjempe goey aa se masse fisk, men hele opplegget kunne vaert enda bedre med bare et par ord. Det er akkurat som det lille ekstra mangler her, og selv om noen gjoer en super jobb, saa er det litt for mange som ikke er helt med paa dette konseptet.

I gaar snakket vi med en kar fra et reisebyraa her nede, og han sa at Sainte Anne er et veldig bra alternativ for de som er daarlig til bens. Flere av de andre fem-stjerners hotellene ligger i bratte bakker, og er ikke like egnet for alle turister. Paa Sainte Anne kan man leie sin egen golfbil for i underkant av 400kr dagen, og villaene ligger paa oeyas flate omraader.

En av strendene paa Sainte-Anne
Men til tross for at Sainte Anne har supre fasiliteter, en fantastisk beliggenhet, bra tilbud av gratis aktiviteter, super gym og lekre strender, ville det for oss vaert mer aktuelt aa vurdere noen av de andre hotellene paa Seychellene neste gang. Jeg har peilet meg inn paa tre stykker, alle soer paa hovedoeya Mahe med egne strandtomter og kun villaer med basseng:

Maia Luxury Resort & Spa
Jeg spurte han vi traff fra et lokalt reisebyraa om hvilke hotell de pleide aa faa bra feedback paa, og han sa at de sjelden fikk klager paa Maia, et hotell som aapnet i 2006. Paa feriesoek kommer gjerne Maia opp som det dyreste av hotellene paa hovedoeya, men Maia ser raalekkert ut, og basert paa kommentarene herfra naa, ville vi absolutt vurdert dette hotellet for neste tur hit. En lokal sjaafoer vi traff sa at det han hoerte folk kunne klage paa her var et luksusproblem. Hver villa har sin egen butler, saa de som er paa jakt etter privatliv, kunne si at de kunne greid seg uten butler.

Four Seasons Resort Seychelles
Jeg har ogsaa lest mye bra om Four Seasons, som aapnet for litt over to aar siden, og det ser ut til aa vaere hakket rimeligere enn Maia. Jeg leste ogsaa nylig en artikkel i Harper's Bazaar, som hadde mye positivt aa si om dette hotellet, og nevnte Maia som naermeste konkurent. Den lokale sjaafoeren sa at tomten til Four Seasons er veldig bratt, saa man maa kunne gaa i bakker, og det kan vaere spesielt vanskelig hvis det regner og blir glatt. Noen turister sier visst ogsaa at de ikke liker at hotellansatte hilser paa engelsk ettersom fransk brukes mer andre steder, men dette ville bare vaert et pluss for oss. Kuoni UK online tilbyr syv netter i september i en garden view villa paa Four Seasons med frokost og fly fra London for to personer for 6690 pund.

Banyan Tree Seychelles
Dette er det eldste hotellet av de tre andre jeg ville vurdert, og det er ogsaa det med lavest priser. Basert paa kommentarer fra lokale og andre som har vaert her, virker det som hotellet er flott, men kunne trengt litt oppussing ettersom noen hevder det begynner aa bli gammelt.

En av oeyene utenfor Sainte-Anne
Han fra reisebyraaet mente at Banyan Tree, Four Seasons og Maia alle var dobbelt saa dyre som Sainte Anne, men det stemmer ikke utfra de prisene jeg finner fra engelske reisebyraa. Sainte Anne og Banyan Tree ligger paa nesten samme prisnivaa. Kuoni UK online tilbyr syv netter i september i en hillside pool villa paa Banyan Tree med frokost og fly fra London for to personer for 5268 pund.

Shangri-La Seychelles?
Det er ogsaa mye snakk her nede om at Shangri-La Seychelles skal aapne paa Long Island, en oey vi ser over paa fra Sainte Anne. Planene ser fantastiske ut, men det ble foerst sagt at det skulle aapne i 2011, og naa finner jeg det ikke paa listen over Shangri-Las future developments. Jeg har spurt to lokale fra reisebransjen om hotellet, men det virker ikke som noen vet noe. Men hvis det aapner snart, skulle jeg gjerne dratt paa Shangri-La, en hotellkjede som pleier aa tilby fantastisk service.

Ingen kommentarer: