onsdag 2. mars 2011

London: Restauranter med paparazzi-appeal

- You may want to remove that

En garderobedame kom bort til meg, og pekte paa et jobbadgangskort jeg hadde hengende i buksen. Jeg var rett innenfor restaurantinngangen og paa vei inn i spiserommet paa Scott's i Mayfair - men skle tydeligvis ikke helt inn. Bra noen passer paa.

Den kjente London fiskerestauranten Scott's ligger i den freshe gaten Mount Street i Mayfair, rett ved siden av Marc Jacobs. Restauranten har vaert der i aarevis, men det er foerst etter den ble pusset opp i 2007 at den har blitt et virkelig interessant sted. De naavaerende eierene, Caprice Holdings, har flere av Londons kjente, mer formelle restauranter, som The Ivy og J Sheekey.

Scott's kan virke som det stedet som fant opp power lunsjen. Det kryr av hedge fond forvaltere her i ukedagene - alle paa jakt etter et fancy fiskemaaltid. Restaurantens webside spesifiserer at "ties are not required", men bare det at de nevner noe om slips paa informasjonsiden i det hele tatt, sier litt om hva slags restaurant det er snakk om.

Det er ikke noe lax med dette stedet. Hvis Scott's hadde ligget i New York, ville den vaert paa Upper East Side. Restauranten - og den strenge garderobedamen - virker bare grusomt sivilisert, og det er akkurat det som gjoer at det blir en opplevelse aa dra hit.

De som ikke er opptatt av 'see and be seen' stemningen, og mer interessert i the cool factor, gaar antageligvis bare naar solen skinner. Jeg synes iallfall det kuleste er bordene paa fortauet, hvor det ogsaa er varmelamper, saa man kan sitte der i solen selv naa i februar.

Inne er det ogsaa verdt aa nevne den store, runde bardisken midt i lokalet, som visstnok skal ha vaert revolusjonerende da restauranten foerst aapnet. Men stort sett kan man ikke si at folk sitter paa utstilling paa Scott's - og det er antagelgivis derfor restauranten er kjent som en hot spot for A-listers. Da jeg var der paa lunsj naa, var det fullt paa fortauet over veien. Og det var ikke meg eller svenskene med Stureplan sveis blitsen ble brukt paa.


Andre London restauranter som er populaere blant paparazzifotografer:

San Lorenzo
Italiensk restaurant, kjent for aa ha vaert en av Dianas favoritter, like ved varehuset Harrods i South Kensington/Knightsbridge.

Zuma
Populaer og trendy japansk restaurant i Knightsbridge, ogsaa like ved Harrods

Nobu London og Nobu Berkeley
Kjente sushi restauranter i Mayfair som begge er faste papparazzidestinasjoner

Ingen kommentarer: