mandag 21. mars 2011

Seychellene: Jakten paa bryllupsreise-turistene

Naar man skal paa bryllupsreise, er man spesielt attraktiv for hotellindustrien. Mange er paa jakt etter en once-in-a-lifetime luksusopplevelse. De er villig til aa dra paa litt ekstra. De er villig til aa bruke mer penger gjennom hele turen.

Dette fenomenet fikk spadamen dratt nytte av i dag. Vanligvis er jeg ikke saa interessert i ekstra produkter de proever aa dytte paa kundene etter massasjen, men i dag synes oekonomisjefen at en olje til 550kr hoertes ut som noe vi ikke kunne greie oss uten.

Sainte Anne Resort & Spa paa Seychellene er et typisk sted for bryllupsreiseturister. Det er ofte nevnt i de engelske brudebladene, og vi vant turen gjennom ett av disse.

Men dette hotellet har mye toeff konkurranse paa bryllupsreisemarkedet. Etter aa ha gjort litt research paa priser frem i tid har vi funnet ut at romprisen fort er over 5000kr natten her (med half board), og gjerne ogsaa mer hvis man skal ha en villa med basseng.

Paa Seychellene konkurrerer de derfor med andre eksklusive resorter som Four Seasons, Maia og Banyan Tree - men kanskje enda viktigere er konkurransen fra andre oeyriker som Maldivene.

Maldivene og Seychellene er selvfoelgelig to helt forskjellige og ulike destinasjoner, men begge regnes som topp destinasjoner for bryllupsreise-turister. 

Vi var heldig som fikk med oss begge, men det er ikke no bra deal aa kombinere Seychellene og Maldivene paa samme tur, saa her er en oversikt over Seychellene, for de som skal velge sin droemmereise:

Seychellene:
Da vi foerst begynte aa se paa bryllupsreisedestinasjoner, virket Seychellene som et supert alternativ for en september-reise. Det skulle vaere en av de maanedene det ikke regnet saa mye paa Seychellene, og temperaturene saa supre ut. Men det er ikke noe must aa reise hit i vaart sommerhalvaar. Det er sommer hele aaret paa Seychellene, og naa i mars er det rundt 30-32 grader paa dagtid og 26-28 om natten. Hotellet vi bor paa naa sier de har mest trykk i skoleferiene, og det er visst spesielt populaert aa reise over jul eller paaske. 

Dette overrasket meg litt ettersom det statistisk sett skal regne mest her mellom november og februrar, men hotellrepresentanten hevdet at dette er i ferd med aa forandre seg, og julen 2010 var visst topp. Det er uansett fare for regn her hele aaret. Vi har ogsaa hatt litt regn denne uken, men bare korte skurer, som absolutt ikke har oedelagt ferien. Regnet gjoer ogsaa at oyene er veldig frodige, og naar vi ser inn over hovedoyea Mahe, ser det nesten ut som den er dekket av et groent, puseteppe. 

Alt det groenne gjoer ogsaa at Seychellene minner veldig om mange oeyer i Karibien. Det er vegetasjon helt ned i vannkanten, og strendene er smale og hvite. Noen steder gaar klippene rett ned i vannet, og det er mange hoeye topper. Oeya vi er paa har en topp som er 250m over havet. 

Et annent stort pluss er at det ikke er noen giftige dyr her. Jeg har dobbeltsjekket med en hotellansatt, og det skal bare vaere et tusenben som kan bite og en type edderkopp som er stor, men ikke farlig. Etter aa ha gjennomgaatt noen dager med aa vaere veldig paa vakt i Port Douglas i Australia, gleder vi oss ekstra over steder uten giftige kryp paa lur. 

Seychellene er ogsaa rimelig likt Karibien i forhold til hotellopplevelsen. Mange av de store hotellene ligger paa hovedoeya Mahe, og hvis man bor der, kan man lett leie bil og kjoere rundt, eller spise paa restauranter utenfor hotellomraadet. I andre oeyriker som paa Maldivene er det mer vanlig at hotellet er paa sin egen oey, og at man holder seg paa hotellet. 

Sainte Anne Resort, som vi er paa naa, er allikevel mer likt denne typen sted, og vi er paa en oey 10 minutter utenfor Mahe. Det at oeya er saa naerme hovedstaden gjoer at hotellet fortsatt foeles relativt sentralt, og det gaar en gratis baat inn til hovedoyea hver time.

Baade Seychellene og Maldivene har en haug av eksklusive hoteller som ikke har hotellrom, men villaer, ofte med private basseng. Villaer paa paaler over vannet er ikke vanlig paa Seychellene ettersom landskapet er mye brattere her enn paa Maldivene, saa de bildene man ser av den slags hoteller er gjerne heller fra Maldivene eller andre flatere oeyriker. 

Men det som til slutt gjorde at vi valgte Maldivene i september var ikke disse paale-hyttene, men hotellutvalget og direkte flyruten med British Airways fra London til Male, hovedstaden paa Maldivene. 

Ingen kommentarer: