fredag 25. mars 2011

England: De beste nettbutikkene

Manoush jakken jeg skulle kjoepe paa The Outnet var plutselig utsolgt, og kredittkorttjenesten paa Open Table var nede da jeg skulle bestille siste bord for paaskeferien i California.

Jeg har ligget og sovet under en parasoll en time, og vaaknet til disse nett-skuffelsene. Det er ikke bare lett aa vaere paa naatidens wifi-ferier - solferier paa hoteller med traadloest internett overalt.

Men det som er et stort pluss er at man ikke trenger aa bekymre seg over shoppingtilbudet i hotellbutikken. Jeg har begynt og heller plukke opp 'suvenirer' online. Det er jo trist aa ikke komme hjem med noe nytt fra en reise, saa naar man ferierer utenfor designer-heaven, saa er det nett-shopping som gjelder.

Jeg har laget en egen shoppingguide for mammaen min som er klistret ved siden av dataen hjemme, og her er en oversikt over de engelske nettbutikkene jeg liker best:

Net-A-Porter
Kjent designernettbutikk, lansert i 2000, med fantastisk utvalg av dameklaer, sko, vesker og accessories. Gruppen bak Net-A-Porter har naa ogsaa nettbutikken Mr Porter for menn, og The Outnet for salgsvarer (se under). Alle sidene har bra informasjon om stoerrelser, materiale, og forslag til plagg som kan kombineres.

The Outnet
Soesteren til Net-a-Porter er nesten som et factory outlet som er tilgjengelig 24-timer i doegnet fra hvor som helst i verden. Man slipper til og med aa moete opp med tonnevis av energi for aa lete gjennom stappfulle stativ. De har alt fra Christian Louboutin sko til Marc Jacobs vesker her ogsaa.


Ofte bra tilbud og mange bra merker, men ikke like bra utvalg blant de merkene jeg liker som Net-a-Porter og The Outnet. Jeg kjoepte allikevel en J Brand olabukse her paa salg nylig, og den kom fint pakket inn med en papirpose. 

Denne britiske nettbutikken har blitt saa stor at den nesten er like kjent blant venninner i Norge som blant venninner i England. De har baade high street klaer og merkevarer. 

Salgsbutikk som man maa vaere medlem av for aa ha tilgang til. Man blir medlem ved aa faa en invitasjon fra en venn, eller via andre klubber som for eksempel Mr & Mrs Smith. Det er bra rabatter paa designervarer, men det krever at man foelger med paa naar hvert enkelt salg begynner. 

Ingen slaar Heidi Klein paa solferiegarderobe. Akkurat naa har jeg paa meg en bikini med en loes, hvit strandtopp over, begge fra Heidi Klein, og oekonomisjefen har paa en Vilebrequin badeshorts, ogsaa kjoept der. I kveld skal jeg skifte til en fotsi bommulskjole fra samme butikk. 


Heidi Klein-sidene er rimelig lette aa navigere, men de andre nettbutikkene nevnt her har enormt stort utvalg og det kan virke noe slitsomt aa lete seg gjennom alt hvis man ikke vet hvilke merker man liker. Jeg har laget en liste til mamma med mine favoritter, saa hun bare kan trykke paa designerene under i tillegg til andre hun kjenner godt til selv:

3.1 Phillip Lim - typisk basics
Alice + Olivia - mitt siste favorittmerke fra New York
Anya Hindmarch - engelsk veskedesigner
Aubin & Wills - engelsk og uformelt
Elizabeth & James - uberkult fra Olsen twins
Halston Heritage - kjent fra den siste Sex and the City-filmen
Haute Hippie - haaper paa at en kul kjole jeg har sett herfra skal legges ut paa Outnet snart
IRO - min siste sorte partytopp er herfra
Issa - bra for kjoler
J Brand - mine favoritt skinny jeans
James Perse - typisk basics
Manoush - det lille ekstra
Markus Lupfer - kvalitets leggings
Melissa Odabash - kjendis strandklaer
BCBG Max Azria - bra for selskapskjoler
By Malene Birger - en scandi-favoritt
Paul & Joe - fransk standard
Paul & Joe Sister - min tidligere favorittbutikk i King's Road
Sonia by Sonia Rykiel - klaer som staar ut
Theory - hele jobbgarderoben

Ingen kommentarer: