fredag 11. mars 2011

Reise: Tips for å velge de beste flybillettene

Når jeg flyr er jeg ofte bekymret. Bekymret for at vi skal lande snart for det er så hyggelig å sitte der oppe i luften. Med litt lite søvn og stadig tett program, er det perfekt å kunne ha noen timer med 'me-time' for å sveipe gjennom siste nytt fra reiseboksamlingen, eller saumfare månedens utgave av favorittbladene Conde Nast Traveller og Sunday Times Travel. Alt mens man itillegg har utsikt utover det jeg som liten trodde var skyene som Care Bears bamsene bodde i.

Det er allikevel ikke alle som har like stor glede av å fly, og de fleste har en eller annen gang opplevd et ønske om å fortest mulig komme seg trygt ned. For å redusere sjansen for at turen skal ødelegges av slike ønsker, er det selvfølgelig viktig å planlegge nøye. Her er metoden vi bruker for å være sikre på at vi får mest mulig ut av 'me-time' timene og Care Bears utsikten:


  • Velg flyselskap med omhu: Det er viktig å føle seg trygg ombord, og vi liker å reise med anerkjente flyselskaper som vi kjenner til. Vi skal til Seychellene neste uke, og hvis British Airways hadde fløyet direkte til Seychellene fra London, ville jeg gjerne betalt litt ekstra for å reise med dem. 
  • Sjekk flytype før du bestiller: Det er gjerne enkelt å finne ut av hvilken flytype selskapet bruker på ruten en skal reise, og til tross for at det kan forandre seg, så er det verdt å sjekke hvis man har spesielle ønsker. Noen er veldig opptatt av å reise med megaflyet A380, som for eksempel flere selskaper opererer mellom London og storbyer i Asia, mens andre synes dette blir for stort. For meg er flyalderen viktigere, og Air Seychelles, som vi skal fly med neste uke, flyr 767-300 maskiner på ruten fra London, mens eldre 767-200 maskiner brukes på andre ruter. Hvis dette hadde vært en rute med mer konkurranse, som London-New York, ville jeg betalt mer for å reise med noe annent enn et selskap som brukte 767-300 maskiner også.
  • Vær kreativ hvis du har bommet: Eldre fly har ofte storskjermer og ikke videoskjermer bak på stolryggene, som er veldig vanlig nå. Når man enten har bommet, eller bevisst booket et slikt fly grunnet mangel på alternativer, gjelder det bare å stille med egen underholdning. Man kan for eksempel laste ned filmer på iPad eller laptop før adgang. Jeg reiser også alltid med egne høretelefoner med noise-cancelling funksjon, egen øyemaske, ørepropper, håndkrem og anti-bac. Alt hjelper. 

8 kommentarer:

Anonym sa...

har du noen supre tips for firenze? reiser der om ca en mnd og trenger noen gode tips til restauranter, cafeèr, kjekke shoppingområder og andre ting som er verdt å få med seg!

Tine Cecilie Farstad sa...

Hei,

Firenze høres ut som en fantastisk påskedestinasjon - mildt, men ikke så varmt at man ikke orker se alle de flotte byggningene og kunsten. Denne byen er fortsatt på listen over steder vi vil reise, så for nå kan jeg bare anbefale deg å laste ned LUXE Florence på iPhonen eller kjøpe papirutgaven. 'LUXE loves' seksjonen pleier å inkludere et par av de restaurantene og kafeene som er artige å få med seg.

God tur!

Tine

Anonym sa...

når er det sommersalget i london bruker å starter? vet du når det starter i år?hvilken periode er det best å dra på om sommeren for å få med seg litt av salget osv?

Tine Cecilie Farstad sa...

Hei,

Sommersalget i London starter i slutten av juni. Det pleier aa vaere greit aa foelge Harrods-salgsperioden for aa vite naar det er salg i byen. Harrods salget aapner gjerne helgen etter sankthansaften, men i fjor aapnet det helgen foer sankthans og siste dag av 2010 sommersalget var soendag 11 juli. Tidligere i juni finner man bare salg i enkelt butikker, og mange butikker har salgseksjoner ut juli.

Du kan lese litt mer om sommersalget i London i dette innlegget fra 2009: http://www.reisesjefen.com/2009/06/london-salgs-kalas.html

Lykke til med planleggingen!

Tine

Anonym sa...

takk for hurtig svar! Ser du har masse gode tips her så skal forsøke å lese litt slik at det blir en bra tur:)
Er det noen restauranter du vil anbefale mer enn andre (ser da på listen din i høyre marg) så må du gjerne skrive det her. Vi liker eksempelvis Alex sushi, Olivia i oslo veldig godt så gjerne noe i den duren.

Nok en gang takk -du er super!

Anonym sa...

Anbefaler du nobu london eller nobu berkeley?

Tine Cecilie Farstad sa...

Hei,

Nobu Berkeley har stoerre baromraade, og jeg liker interioeret der ennaa bedre. Nobu London er ogsaa en kjendis hot spot, men muligens hakket mer formell og det er liten plass til aa ta en drink foer middag, for eksempel. Men begge er absolutt bra!

God tur!

Tine

Tine Cecilie Farstad sa...

Hei,

Hoeres ut som dere har god smak med Alex Sushi og Olivia i Oslo! Her er et forslag til steder jeg tror dere vil like i London:

Frokost: Daylesford Organic i Pimlico Rd - bra aa kombinere med en tur i Kings Rd etterpaa. Daylesford i Notting Hill er ogsaa bra, saa avhengig av hva dere skal etterpaa.

Lunsj: 202 Nichole Fahri i Notting Hill er toeff - shabby chic stil - men kan vaere mye koe. Vi spiser ogsaa ofte lunsj paa Aubaine i Brompton Road, og der kan man bestille bord i forveien, saa du slipper koe - www.opentable.com.

Pub stopp: I South Kensington er Admiral Codrington hyggelig, ved Sloane Square er The Orange koselig, og hvis dere er lengre ned i Kings Road, passer The Pigs Ear. For Notting Hill, proev Prince Bonaparte. Alle disse serverer ogsaa lunsj.

Middag: Nobu (se forrige kommentar) eller Zuma er to kjente asiatiske - dyre, men kule og noe du ikke finner i Norge. For oss som bor her, er dette steder vi stort sett gaar naar vi har folk paa besoek eller det er andre spesielle anledninger. Paa en eller annen maate virker soesterrestauranten E&O i Notting Hill og Eight Over Eight i Kings Road hakket mer low-key og bra for en helt vanlig middag, saa Eight Over Eight er et av de stedene vi er ofte for tiden - fortsatt super mat.
Hvis dere liker biff, er Santa Maria del Sur stedet aa gaa. Herlig argentinsk neighbourhood biffrestaurant. Det ligger ikke noe rundt denne restauranten, saa bare ta taxi til doeren. Amerikanske Big Easy i Kings Road er ogsaa super for live musikk, og Sophie's Steakhouse er stedet aa gaa hvis dere ikke har booket og heller vil vente i koe. Reserver bord paa alle de andre middagstedene jeg har nevnt.

God tur!

Tine