søndag 27. februar 2011

Los Angeles: De beste Universal Studios Hollywood billettene

Naa for tiden er det lite snakk om derivatloesninger hjemme, og mye snakk om billettloesninger. Vi har undersoekt billettpriser for alt fra Padres baseballkamper i San Diego til Alcatraz-turer i San Francisco. Men de billettene vi er aller mest opptatt av er Universal Studios Hollywood billettene.

Mange turister regner med at det bare er aa moete opp i fornoeyelsesparker - og det kan man absolutt. Det er kun tre grunner til aa ikke kjoere denne 'dra-paa-impuls' strategien.

1. Hovedpoenget for oss er aa spare tid. Vi er ikke interessert i aa staa i unoedvendig lange billettkoer paa populaere attraksjoner, saerlig de vi planlegger aa besoeke loerdager og soendager naar koene gjerne er lengst.

2. Det er en del spesialbilletter som enten maa forhaandsbestilles, eller iallfall er lettere aa faa tak i hvis man forhaandsbestiller dem.

3. Det er ofte billigere aa planlegge. Mange fornoeyelsesparker tilbyr lavere billettpriser paa nettet.

Universal Studios er en av vaare absolutt favorittparker. Selv om vi kanskje er litt utenfor maalgruppen aldersmessig, saa foeler man seg ikke like feilplassert i Universal som i Disneyland i Hong Kong, for eksempel, hvor det praktisk talt er flaut aa komme uten en treaaring paa slep.

Vi har begge vaert i Universal Studios flere ganger foer, sist i den nyaapnete parken i Singapore, men Hollywood-parken er fortsatt et must paa California programmet. Vi gleder oss stort til turen forbi huset som begynner aa brenne og broen som knekker.

Men vi er ikke glad i koe - noe som ofte kan bli en stor del av fornoeyelsesparkutfluktene. Jeg har faktisk ventet i opptil 1 time og 45 minutter i koe for en opplevelse i en av Disney-parkene en gang. For aa unngaa dette, kan man naa ofte kjoepe express pass for mange parker.

Universal Studios har en billettkategori som heter Front of Line. Disse billettene gjoer at man kan gaa forbi koene paa hovedattraksjonene. Vi har hatt samme type billetter i Thorpe Park og Chessington World of Adventures i England, og det pleier aa gjoere dagene en hel del morsommere for man rekker mye mer paa kortere tid.

Front of Line billettene til Universal Studios kan forhaandbestilles paa nettet, eller man kan komme tidlig aa kjoepe de i billettskranken i parken. Hotellconciergen vaar anbefalte aa kjoepe de paa nettet for aa unngaa skuffelse for det er bare et begrenset antall Front of Line billetter til salgs hver dag. En vanlig voksen inngangsbillett koster naa $74, mens en Front of Line billett koster $119.

Men denne gangen er vi 'all in' paa Universal-opplevelsen. Det vil si at vi har valgt den tredje billettkategorien - VIP billettene. Disse billettene maa forhaandsbestilles, og man reserverer de for en spesiell dag og ankomsttid. Billettene er for de som vil se mer enn selve parken, og man blir tatt med til noen av de filmsettene som fortsatt er i bruk. For oeyeblikket reklamerer de med en runde innom Desperate Housewives filmsettet.

VIP opplevelsen inkluderer ogsaa valet parking, lunsj, VIP lounge access, garantert plass paa showene og prioritet paa de forskjelle opplevelsene i parken. Disse billettene koster $249 i lavsesongen, og $259 i hoeysesongen.

Det kan loenne seg aa sammenligne billettprisser for fornoeyelsesparker paa ulike nettsider som parkenes egne sider og billettsider som Do Something Different og Attractontix. Vi fant de beste prisene for vaare billetter paa Do Something Different, og der brukte vi ogsaa en kode for aa faa 7% avslag.

Ingen kommentarer: