torsdag 3. februar 2011

California: De beste restaurantene

- Vi skal ha bord
- Ja, men det kan vaere vi maa ringe om igjen og om igjen i 30 minutter
- Da maa vi bare ha flere telefoner. Vi skal ha bord.

Oekonomisjefen er gira. Jeg vet ikke om han har faatt med seg hva det egentlig koster, men jeg har iallfall reklamert saa mye for French Laundry naa at en California tur uten en middag der har blitt utenkelig. Men i foelge Zagat: "Hva er vel et par 100 dollar ekstra."

Det er ogsaa en grunn til at jeg har snakket mye om French Laundry og andre road trip restaurater i det siste. Reklamen er basert paa mye research. Jeg har snakket med kjente, sammenlignet en haug med guideboeker som er til aa stole paa, sjekket de beste iPhone appsene for byene vi skal til, lest diverse omtaler paa a Small World city guide forumet, proeve booket bord paa Open Table for datoer naermere enn avreisedatoene, og sjekket popularitetslister og reviews paa Zagat.


San Francisco

Soesteren til en venninne som jobber i San Fran sendte meg en liste over de beste restaurantene i byen, og denne var hennes favoritt. Den ligger i et fint omraade, Pacific Heights, og den ser ut til aa vaere veldig populaer. Jeg har sjekket Open Table bookinger for fire uker fremover, og det er faa bord aa velge mellom, saa verdt aa booke god tid i forveien. 

Anbefalt av en norsk jente som jobber i San Fran, en Michellin stjerne, bra reviews paa a Small World forumet for San Fran, og super omtale i Zagat guiden. Det hoeres ikke ut som The Range er spesielt spennende inni, men maten skal vaere fantastisk og det er toeft aa faa bord her. Baren skal ogsaa vaere veldig kul, og det virker som et bra sted selv for en drink. 

Kaaret til en av GQs beste nye restauranter i USA, og anbefalt av samme norske jente, som virker som har veldig bra smak. Flour + Water ser veldig toeff ut, men vi rekker bare to middager denne gangen og satser paa Baker & Banker og The Range.

Dette er en annen paa listen jeg fikk tilsendt, som jeg ogsaa veldig gjerne skulle faatt med meg, men ikke rekker naa. A16 er kjent for pizzaene sine, og den skal vaere veldig populaer. Zagat har den paa listen over trendy steder i San Francisco, og stedet har generelt bra reviews. Det ser ikke like vanskelig ut aa faa bord her som enkelte av de andre, men man kan visst ende opp med aa vente lenge hvis man ikke forhaandsbestiller. 


Napa Valley

Dette er restauranten man hoerer om selv uten aa ha noen planer om aa dra til California. Tre Michelin stjerner, en Thomas Keller restaurant, og fantastiske omtaler. De jeg kjenner som har vaert paa French Laundry i Yountville, like ved Napa, hevder det er verdt aa ta turen til vindistriktets mest kjente institusjon - men man kan jo lure ettersom det er $275 per person, samme om det er lunsj eller middag. Bord kan bestilles to maaneder i forveien. (Keller er ogsaa kjent for Per Se i New York.)


LA

Angelini har bra omtaler, og det er full booket mange uker frem i tid. Den italienske restauranten ser ikke ut til aa ha det mest spennende interioeret, men uteomraadet ser bra ut. Den er ogsaa anbefalt i Luxe guiden til Los Angeles, og den er hoeyt oppe paa favorittlisten paa a Small World. 

Denne Jose Andres restauranten ligger paa SLS Hotel i Beverley Hills, og Philippe Starck interioeret gjoer at den ser super kul ut. Restauranten er delt i flere deler,  man kan spise i baren, i den vanlige restauranten eller i et eget rom for tasting meny kunder. The Bazaar serverer smaaretter, og det er ikke spesielt billig. 

Kanskje den mest kjente restauranten i LA. Jeg husker at Piers Morgan lagde en dokumentar om briter i LA, og da var de her og spiste lunsj. Han er nok ikke den eneste kjendisen som har vaert her. Det virker som The Ivy tiltrekker seg en rekke power lunch kunder. Det eneste negative er at denne West Hollywood restauranten ikke kan bookes paa Open Table - man maa ringe direkte - og de stusset ikke da jeg bestilte et bord til lunsj ute nesten tre maaneder i forveien.

Det er umulig aa lese om restauranter i LA og ikke faa med seg at italienske Osteria Mozza i Hollywood er rimelig populaer. Den ser toeff ut - brasserie lignende - og vi skal sitte klare paa telefonen naar bookingen aapner noeyaktig en maaned foer datoen man skal dit. Jeg har lest at innen kl 10.30 den dagen bookingen aapner kan det faktisk allerede vaere full booket. 

Venice restauranten Gjelina faar ogsaa mye skryt, og har blitt sammenlignet med Mozza. Luxe guiden for LA er veldig positiv til Gjelina, og til tross for at dette stedet heller ikke kan bookes paa Open Table virker det som det er verdt aa proeve aa faa bord. Det ser ut som en rustikk, kul restaurant. Vi drar paa Gjelina naar vi bor i Santa Monica siste natten - da skal det vaere rundt 12 minutter i bil til Venice. 


San Diego

Min absolutt favoritt restaurant i San Diego. Jeg gleder meg til aa ta med oekonomisjefen hit. Cucina Urbana er toeff, rimelig og unik. Den er ogsaa bra for 'solo diners' for da kan man bare slaa seg ned i pizzabaren.

Dette er stedet for en soendags brunsj i La Jolla, like utenfor San Diego (se bildet). Utsikten er fantastisk. Selve terrassen er moderne, og den fyller seg opp rundt kl 12.00. I underetasjen ligger den mer fancy restauranten George's California Modern, men den ser bedre ut til middag, og ikke noedvendigvis like stappfull paa dagtid. Hvis vaeret er bra, ville uansett terrassen ogsaa vaert mitt valg for kveldstid. God mat, men ikke pretentious.

Ingen kommentarer: