mandag 14. februar 2011

New York: De kuleste butikkene

- Heter du Miss?

Servitoeren smilte bredt mens han stirret paa kortet mitt. Dette var tydeligvis dagens hoeydepunkt.

Jeg trodde han spoekte. Engelske betalingskort har gjerne tittel skrevet inn paa kortet foran etternavnet, og det har aldri vaert noe diskusjonstema foer.

Men i dette tilfelle foelte jeg meg som en skikkelig gledesdreper da jeg informerte ham om at jeg faktisk ikke het Miss.

Det var uansett ikke min dag som ble oedelagt. Etter en noeye planlagt butikkrunde var det nok av hoeydepunkter.

Her er favorittbutikkene mine i New York:

Intermix
Klaer, sko og vesker fra ulike designere. Masse kult, og lett aa dra kortet paa litt mer enn planlagt. Jeg liker spesielt godt Intermix naar det er salg.

Scoop
Kan minne om Intermix i stilen, men annent utvalg - og muligens flere hakket rimeligere designere. Scoop i Meatpacking er nesten en hel gate. Det er egen salgsbutikk, herrebutikk, damebutikk og en mer alternativ butikk. Hvis jeg bare hadde hatt en time eller to til aa dra ett sted aa se noen butikker i New York, ville jeg hoppet i en taxi til Standard Hotel og gaatt over veien til Scoop for klaer, Iris for sko, Earnest Sewn (se under) eller Paige for olabukser, og avsluttet runden med et kjapt stopp innom Jeffrey (se under) - og hvis det var mer tid igjen, ville jeg ogsaa gaatt ned Little West 12th Street innom Trina Turk, Theory (se under), Rebecca Taylor og Calypso St Barth (se under).

Calypso St Barth
Ferieklaer som passer perfekt for en sommergarderobe. Butikkene kan minne om Londons Heidi Klein, som er der man begynner aa henge foer en bryllupsreise til en sydhavsoey. Calypso har filialer i kule shopping omraader som Meatpacking, Tribeca og Soho, for eksempel. De selger alt fra sandaler og noen smykker til loese kjoler og sjal - mye i lyse farger.

Alice + Olivia
Mitt siste favorittmerke. Alice + Olivia er et toeft klesmerke med typisk partyklaer - en del korte kjoler - og klassiske plagg med spesielle detaljer. Akkurat naa har de blant annent en lang sort og hvit stripet kjole med et tynt roedt belte, og en roed, lang glidlaas paa ryggen. Det beste med butikken er allikevel basic plaggene som tynne bomullsjakker med en knappefunksjon, som gjoer at man kan bruke de paa mange forskjellige maater. Alice + Olivia selges paa Bloomingdale's, Saks og Scoop, men de har best utvalg i sin egen butikk ved Bryant Park - samme location som designerens hovedkontor.

Earnest Sewn
Fortsatt kul olabuksebutikk i Meatpacking, og buksene er absolutt billigere her enn i Norge. Oekonomisjefen mente foerst at Earnest Sewn buksene ikke passet ham, men naa har det kommet til det stadiet hvor jeg har maattet reise rundt med favorittjeansen for aa vaere sikker paa at han faar helt lik.

Jeffrey
Et lite ett-etasjers varehus i Meatpacking med mange veldig dyre varer, men ogsaa en del ting som faar en til aa tenke at de faktisk er veldig flinke til aa plukke ut toeffe ting. Jeg har noen knallrosa seilsko herfra, og de har jeg blitt kjempeglad i. Jefferey's selger ogsaa Chantecaille sminke - i rolige omgivelser.

Lululemon
Kule treningsklaer med smarte loesninger. Minner nesten om Kjus-plagg med henhold til 'overraskelseslommer'. Det er flere butikker rundt i New York, og den filialen jeg liker best er paa Upper East Side i Third Avenue (66st). Lululemon arrangerer ogsaa gratis yogatimer i butikkene.

Henri Bendel
Varehus med mer spesielle designervarer, toeffe accessories, vesker og smykker. Det er akkurat som varehuset er designet med tanke paa jenter i 20 og 30 aarene. Jeg var en liten tur paa Fifth Avenue i dag, men kun for aa gaa hit og til femte etasje paa Saks.

Bloomingdale's 
Kjent varehus med 10% turistrabatt. De har en rekke merker, men ikke like bra utvalg av alt. Det er uansett verdt aa sjekke her foerst ettersom man faar avslag. Dette gjelder merker som, for eksempel, Marc Jacobs, BCBG Maxazria, Theory, See by Chloe, og Tina Turk.

Saks Fifth Avenue 5th Floor
Varehuset Saks tilbyr ikke turistrabatt, men det er ofte bra salg her. I dag hadde de, for eksempel, en rekke varer paa opptil 60% rabatt. Jeg liker best femte etasje hvor de har merker som J Brand, Alice + Olivia, Marc by Marc Jacobs, Vince, Elizabeth & James og Haute Hippie. De har ogsaa en liten skoavdeling i denne etasjen - rimeligere sko enn paa toppen.

Sephora
Stedet aa fylle opp med alt fra Bumble & Bumble haarprodukter til Laura Mercier sminke. Min favoritt filial er den paa Times Square, men de fleste filialene har bra utvalg og de er spredt over hele byen. Husk aa signe opp paa lojalitetsprogrammet Sephora Insider for da kan man velge en liten gave hver gang man har brukt $100. (Men naa naar SpaceNK i London ogsaa har begynt med et lojalitetskort - med cashback - kjoeper jeg mye mindre paa Sephora, og stoetter heller min lokale SpaceNK.)

Anthropologie
Soesterbutikken til Urban Outfitters med klaer og ting til hjemmet. Anthropologie pleide aa vaere en viktig del av New York runden min foer disse butikkene dukket opp i London i fjor, men det er fortsatt verdt aa nevne dem. De har til og med noen skandinaviske merker som Leifsdottir og enkelte plagg fra Odd Molly.

Theory
Jobbklaer emporie med klassiske kjoler, topper og dressjakker. Jeg er veldig glad i Theory klaerne for de ser ganske stilige ut paa og det er bra kvalitet. Theory har egne butikker i New York, men klaerne selges ogsaa paa varehus som Bloomingdale's og Saks Fifth Avenue.

BCBG Maxazria
Bra sted aa se etter baade lange og korte kjoler. Genialt hvis man er paa jakt etter bryllupsantrekk. BCBG Maxazria har egne butikker i New York, men klaerne selges ogsaa paa varehus som Bloomingdale's og Saks Fifth Avenue.

3 kommentarer:

Anonym sa...

fantastisk blogg. fått kjennskap til den via venninnen min som også er venninne av deg:D har du tips for milano?

Tine Cecilie Farstad sa...

Hei! Takk for hyggelig kommentar!

Milano er paa listen over steder jeg gjerne vil reise, og hvis vi hadde dratt dit, ville vi iallfall lagt inn en lunsj eller middag paa Da Giacomo, en low-key italiensk restaurant som skal vaere populaer blant folk i motebransjen - www.giacomomilano.com.

Jeg ville ogsaa tatt turen til 10 Corso Como for shopping og en brunsj eller drink i hagen der - www.10corsocomo.com.

God tur!

Tine

Tine Cecilie Farstad sa...

En annen restaurant jeg ogsaa ville vurdert aa legge inn i programmet er Ristorante Bebel - www.bebel.it. Den skal ha lignende klientell som Da Giacomo.

God tur!

Tine