mandag 7. februar 2011

Napa Valley: Vinturer ved St Helena

- Hvor viktig er Falcon Crest for deg?
- Hva har det med saken aa gjoere?

Oekonomisjefen er forvirret. Jeg er midt i et sammendrag av programmet i Napa Valley, og han skjoenner ikke linken til eighties saapeserier.

Jeg proever aa bestille vinturer, og et av alternativene var aa dra og se stedet der Falcon Crest ble filmet. Jeg husket ikke akkurat selv at denne serien ble filmet i Napa Valley, men tenkte jeg skulle sjekke med oekonomisjefen om jeg kunne byttet en Falcon Crest utflukt mot en Alcatraz tur i San Fran, for eksempel.

Men han er tydelgvis mindre interessert i saapeserier fra aattitallet enn Sean Connery action filmer. Det endte uansett med frie toeyler for vinplanleggingen, saa naa legger jeg opp til en fire timers runde i St Helena omraadet.

Her er tipsene jeg har samlet saa langt for denne vinutflukten:

Transport
Hvis man ikke vil kjoere rundt paa vingaarder selv, kan man leie bil med sjaafoer for rundt $65 i timen foer tax og tips. Hotellet vi skal bo paa, The Carneros Inn, anbefalte Napa Valley Tours and Transportation, som tilbyr vingaard sjaafoertjenester for minimum fire timer av gangen.

Dean & Deluca
Da jeg nevnte vinrunder for faren min, tipset han om at kafeen Dean & Deluca i St Helena er bra. Jeg begynner aa lure litt paa hvor bra inntrykk selve gaarden gjorde.

Vingaarder
Vi skal iallfall uansett innom et par steder. Noen steder kan man bare dra, og av disse anbefalte conciergen Trefethen, som ligger 15 minutter fra The Carneros Inn. Litt lengre nord, i naerheten av St Helena, ligger Beringer, som har mange turer om dagen, og her ser det ogsaa ut til aa vaere lettere aa bare moete opp. Men paa noen av de mindre besoekte gaardene maa man forhaandsbestille. Av disse anbefalte hotellet Smith-Madrone og Stony Hill, begge i St Helena omraadet.

Vi har tenkt til aa ta en wine tour, hvor man ser kjelleren og litt rundt paa gaarden, og kanskje smaker et par vin, paa en vingaard, og stoppe aa bare smake paa en eller to av de andre. Wine tours koster rundt $25-35 per person, og tastings priser varierer veldig.

Ingen kommentarer: