søndag 20. februar 2011

Napa Valley: Bestille bord paa French Laundry

- Vi greide det

Oekonomisjefen skjoente med en gang hva jeg snakket om. Vi var fullstendig klar over at det var tre timer siden reservasjonslinjen paa The French Laundry hadde aapnet, og begge ventet i spenning paa en bekreftelse fra en conciergetjeneste.

Til tross for at vi visste alt om reservasjonstider og dager var det nemlig heller usikkert om det kom til aa bli noe bord paa oss. Restauranten er regnet som en av verdens vanskeligste aa reservere bord paa. Den kommer gjerne i samme kategori som Spanias El Bulli.

Hvis du er interessert i et bord paa Thomas Keller-restauranten French Laundry i Yountville i Napa Valley, her er en oversikt over hvordan man kan gaa frem:

OpenTable:
French Laundry er listet paa online bordreservasjonstjenesten OpenTable, saa det ser veldig enkelt ut, men det er dessverre ikke tilfelle. Det sies at et par bord legges ut ved midnatt lokaltid 61 dager foer. Ett av disse bordene skal vaere for to personer, og ellers har jeg lest at resten er for fire personer. Man er ikke garantert bordet foer man har fylt inn kredittkortnummer og detaljer, saa det loenner seg aa aapne en brukerprofil foerst og sitte klar med kortet hvis man skal ha sjanse til aa bestille bord paa denne maaten.

Telefonreservasjon:
Man kan ogsaa reservere bord ved aa ringe restauranten to maaneder i forveien. Dette gaar paa kalenderdato og ikke dager, saa hvis man skal dit 10 juni, maa man ringe 10 april. Reservasjonslinjen aapner kl 10.00 lokaltid, og jeg har lest at folk har ringt flere hundre ganger foer de har kommet gjennom. Hvis alle bordene er gaatt innen man kommer gjennom, kan man bli satt paa en venteliste.

Hotellconcierge:
Hvis man bor paa hotell i omraadet, kan det vaere lurt aa sjekke med hotellconciergen. Kontakt conciergen i god tid i forveien, saa de kan sitte klare aa ringe to maaneder foer. Det var slik vi greide aa faa bord, og hotellet vi skal bo paa - The Carneros Inn - var veldig behjelplige. Jeg har lest at det er et eget nummer for concierger, men jeg vet ikke om det stemmer, og det er ikke noe som er annonsert noe sted.

Conciergetjenester:
Jeg har ogsaa lest en del andre blogger om French Laundry, og det virker som folk har hatt mest hell med aa faa bord ved aa bruke conciergetjenester som American Express Platinum Concierge. Vi proevde  World Signia conciergetjenesten, men de fikk oss bare paa ventelisten til tross for at de ogsaa hadde blitt informert god tid i forveien og ringt den dagen telefonreservasjonslinjen aapnet to maaneder foer.

Internettforum:
Ettersom det er spesielt vanskelig aa faa bord til to personer, er det en del som bestiller bord for flere og proever aa finne andre som er i omraadet samtidig som kan fylle opp bordet. Hvis man soeker paa restauranten paa nettet, kan man finne en del slike forum hvor folk annonserer hvilke datoer de skal dit og hvor mange ekstra de har plass til paa bordet sitt. Dette passer for de som er aapne for aa dele bord  med fremmede.

Ingen kommentarer: