søndag 3. april 2011

Reise: Topp iPhone apps for ferien

"Kan man pakke uten aa bruke en app?" Det er et typisk diskusjonstema i jentegjengen for tiden.

For de som foeler at de er konstant paa farten, og bruker unoedvendig mye tid paa aa pakke, saa kan det loenne seg aa bruke et verktoey for aa optimalisere bruk av tid.

Det er akkurat derfor jeg bruker iPhone app'n Packing. Jeg tar bussen til jobben, og London-trafikken gjoer at jeg har mer enn god nok tid til aa trykke inn pakkelister. Jeg legger inn hver tur, trykker inn plaggene mine saa jeg vet noeyaktig hva jeg skal putte i bagen, og etter et par reiser, ligger de viktigste tingene i garderoben inne i app'n. Pakkingen tar kortere og kortere tid etter hvert som man kan basere listen paa en tidligere tur og mange av ens egne klaer er inne i systemet.

Men det som burde staa oeverst paa en hver pakkeliste er iPhone. Jeg fikk et spoersmaal om pakking tidligere i vinter, og det jeg glemte aa sette opp var nettopp dette. Det man tidligere ville baaret rundt paa av restaurantguider og informasjonshefter og kart kommer naa fra min absolutt favorittbutikk: App Store.

Her er en liste over resten av mine favoritt reiseapps:

Luxe City Guides
Jeg var allerede en Luxe-fan foer iPhone apps'ne kom, men disse kule byguidene funker nesten enda bedre som apps enn i papir. Papirutgavene krever litt Googling av stedene de nevner, og iPhone apps'ne gjoer dette enda enklere ettersom man bare kan trykke paa linkene i guiden. Det er ogsaa en del av restaurantene og hotellene som er avbildet i iPhone-versjonene av Luxe guidene. Det eneste problemet er at de gjerne skulle dekket enda flere byer.

Not for Tourists
Mens Luxe gir en enkel oversikt over kule steder, er Not for Tourists (NFT) egentlig regnet for folk som bor i byen. Naar vi er paa reise, bruker jeg disse byguidene mer som et oppslagsverktoey. Jeg dobbeltsjekker informasjon fra andre guider, men stoler mer paa Luxe, Wallpaper og Zagat for restaruanter. Det aller beste med NFT-guidene er nabolagbeskrivelsene - trykk 'neighborhoods', roter telefonen, trykk paa kartet for aa faa en kjapp oversikt over interessante omraader eller steder man boer holde seg unna.

OpenTable
Gratis online booking for restauranter i mange storbyer. OpenTable startet i USA, men dekker naa ogsaa en haug av byer utenfor USA, inkludert London. Det er veldig lett aa bruke iPhone app'n, og hvis man legger inn en profil, har man alltid oversikt over sine kommende restaurantbesoek paa telefonen.

Tips fra andre turister. Jeg bruker TripAdvisor mest for hotell reviews og prisinformasjon. Nettutgaven er mer brukervennlig enn iPhone app'n, men app'n er fortsatt verdt aa laste ned for 'on the go' informasjon. 

Jeg har en TripIt profil, som man gratis kan sette opp paa nettet, og sender alle fly, hotell, restaurant og turreservasjoner til plans@tripit.com. Turprogrammet blir da automatisk lagret paa TripIt, og jeg faar full oversikt over reiseplanene mine paa TripIt app'n. Man kan ogsaa bruke TripIt app'n for aa foelge med paa andres reiser, hvis noen har delt sine TripIt planer med en - denne funksjonen bruker vi i familien min.

Zagat
Restaurantreviews basert paa kommentarer fra besoekende. Zagat startet i New York, men de dekker naa mange byer internasjonalt, inkludert London - og har ogsaa informasjon om shopping og hotell. Hvis man laster ned iPhone app'n faar man med alle byer, saa den er helt genial og antageligvis den app'n jeg bruker aller mest. Naar man er i et omraade med internettilgang, loenner det seg aa laste ned hele databasen, saa man kan bruke app'n uten aa gaa paa nettet. Da kan man fortsatt lese om restaurantene, finne adresser og telefonnumre uten aa bruke 3G naar man er paa reisefot. Hvis man vil bruke 3G eller har internetttilgang, kan man ogsaa bruke GPS funksjonen til Zagat, som gjoer at man kan soeke opp spisesteder i omraadet, og lese om de man er naermest.

Wallpaper City Guides
Jeg var allerede en storbruker av Wallpaper byguidene foer iPhone apps'ne kom, men ti av boekene finnes naa som apps, og man faar noeyaktig samme innholdet paa telefonen. Det er akkurat passe mye informasjon, og de har ofte bra forslag til hoteller og restauranter. Hvis vi skal til en ny by, laster jeg alltid ned det som finnes av Wallpaper, Luxe og NFT-guider.

3 kommentarer:

Betina sa...

Flott innlegg ;)

Frøken Detektiv sa...

Det er så mange pakke-apps å velge mellom, hvilken har du da?? =)

Tine Cecilie Farstad sa...

Hei Frøken Detektiv!

Jeg bruker pakke-apps'n til Quinn. Jeg har den enkle versjonen, og har ikke oppgradert til pro utgaven ennå.

http://www.quinnscape.com/

Lykke til med pakkingen!

Tine