fredag 15. april 2011

London: De beste restaurantene for helgeturen

- Gi meg en centimeter, da

Vi stod med maalebaand og blyant, og var klare for aa drille skruer inn i veggene for aa henge opp diverse speil og bilder. Det var bare litt vanskelig aa bli enige om hoeyden alt skulle henges i, og det endte med et kompromiss paa centimeterene.

Men det er det eneste vi har maattet compromise paa i helgen. Det har vaert lite aa vaere uenige om naar det gjelder maaltidene. Saerlig en viss kyllinglever.

Svigers har vaert paa besoek, og de har faatt oppleve vaart London spesial restaurantprogram. Det vil si en runde med det lille ekstra - et bonus bord paa Dinner. Her er en oversikt over hvor vi har vaert:

Kyllinglever presentert som en mandarin paa Dinner
Fredag

Eight Over Eight
Asian fusion i King's Road med liten, populaer bardel og hvite duker i selve restauranten. Søsterrestauranten E&O i Notting Hill er ogsaa veldig hip, men vi pleier aa dra paa Eight Over Eight for de ser like ut, og beliggenheten er mer praktisk for oss. Bestill bord paa nettet paa Open Table. Jeg pleier aa bestille rundt en uke i forveien.

Lørdag


Daylesford Organic
Frokost paa fellesbordene paa Daylesford i Pimlico Road er et must. Her er vi nesten hver helg, og det er et fast innslag paa programmet naar vi har besøk. Naa naar sommersesongen har begynt kan man stille tidlig aa faa sitte paa et av bordene paa fortauet - hvis jeg er alene en soendag og vaeret er bra, hender det jeg staar klar kvart paa ti, et kvarter foer de aapner, kaprer et av utebordene og bestiller jordbaer og krem.

Dinner by Heston Blumenthal
Dette er en attraksjon i seg selv. Vi har vaert her to ganger naa, og det foeles ut som en aere aa faa spise her. Dinner er kjendiskokken Hestons eneste restaurant i sentrale London, og den aapnet naa i vinter. Den har blitt kjempepopulaer, og har blitt omtalt som verdens beste nye restaurant. Naa er det praktisk talt umulig aa faa bord her. I gaar sa restaurantsjefen at de har faatt opptil 7000 telefoner paa en dag, og neste gang man kan bestille bord er i juni, naar de skal begynne aa ta reservasjoner for august. Men det er allikevel haap. Vi var paa venteliste for alle maaltider hele helgen, og paa fredag ringte de og sa at vi kunne faa bord 19.45 loerdagkveld. Da var det bare aa finne frem haelene og glede seg til storbyens desidert toeffeste food-fest.

Søndag


The Orange
Nyoppusset gastropub med stor restaurant del. Her kan man gaa uten aa bestille bord, og de serverer alt fra pizza til salater. Jeg pleier ogsaa aa ta med gjester hit bare for en etter-shopping oel, og ellers moeter vi ofte venner her etter jobb. Hvis vi hadde flyttet til Norge, og dratt tilbake til London for en helg, ville vi gjerne bodd paa The Orange for de har fire bed and breakfast rom her ogsaa.

Santa Maria del Sur
Lokal, uformell biffrestaurant kjent fra Gordon Ramsay TV-programmet F Word. Det er ingen som kan biff bedre enn Santa Maria Del Sur. Kjoekkenet er i vinduet og her staar de og griller helt nydelig kjoettstykker. Familien min er veldig inn i biff, og mamma var enig med Ramsay om at dette kanskje er den beste hun hadde spist. Stedet er veldig avslappet, men man kan gaa en hvilken som helst dag, og det er nok av folk paa Santa Maria. Bestill bord paa restaurantens egen nettside. Hopp i en taxi over broen, og vent paa en taxi utenfor inngangen naar middagen er over.

Ingen kommentarer: