mandag 25. april 2011

San Diego: En reiseguide til solbyen

Da jeg var her i oktober, skrev jeg at økonomisjefen sikkert ville sagt at det hadde vaert digg aa bo her. Det tok nøyaktig 24 timer i solbyen før jeg fikk høre det jeg hadde forventet.


Det vi begge liker med San Diego er de kule restaurantene, det milde klimaet, de hyggelige menneskene, de korte avstandene, sjarmerende forstedene, under to timer fra LA - og fra 1. juni en direkte flyvning med British Airways fra London. Dette er desidert et sted vi skal tilbake til.

Her er vaar reiseguide til San Diego:

Hotell
Andaz San Diego
Basseng paa Andaz San Diego
Vi bor naa paa hippe Andaz San Diego. Dette hotellet passer for unge, men vi ville ikke anbefalt det til barnefamilier. Det er en veldig populaer nattklubb paa hotellet, og en tøff takterrasse med basseng og bar. Da vi kom ved fem-tiden i gaar var det super stemning i solen paa taket, og da vi kom hjem etter middag ved halv elleve-tiden i gaar kveld var det full fest paa nattklubben. Det var dørvakt selv utenfor lobbyen, saa vi maatte vise nøkkel for aa komme inn paa selve hotellet. Vi ble ogsaa tilbudt VIP-adgang paa nattklubben, og det hadde lønt seg aa holde seg vaaken for det var rimelig braakete baade utenfor og i gangene til rundt kl 4 i natt. Dette er et skikkelig partysted med freshe rom, fint bassengomraade, gratis internett, gratis non-alcoholic minibar og sentral beliggenhet i San Diego's Gaslamp Quarter. Vi ville gjerne kommet tilbake hit, men det passer ikke for alle - saerlig ikke fra torsdag til søndag.

Andre hotell som ville vaert verdt aa sjekke i downtown er W San Diego, Hotel Solamar eller Hard Rock Hotel.  Hvis man er i San Diego for en konferanse, er Marriott Marquis & Marina et supert alternativ - det ligger ved siden av konferansesenteret, og da jeg bodde der synes jeg ogsaa det var hyggelig aa vaere naerme det søte turistomraadet Seaport Village.

Restauranter
Cucina Urbana
Det eneste negative med denne populaere, italienske, Bankers Hill restauranten med god mat, hyggelige ansatte og tøft interiør er at den ikke ligger litt naermere London. Vi skulle gjerne gaatt paa Cucina Urbana hele tiden, og i gaar satt vi og lurte paa om vi kanskje burde spist her to dager paa rad. Man betaler butikkpris for en flaske vin, og saa legger de paa $7 i corkage - ganske fantastisk naar maten ogsaa er veldig god og stemningen er topp. 

Searsucker
Midt i Gaslamp Quarter ligger Searsucker, en stor, tøff, amerikansk restaurant med stort baromraade. Searsucker har en blanding av marmor og trebord, gamle stoler og lyspaaerer som hang ned fra bjelker i taket. Dette er ikke noe steak house, men biff er absolutt paa menyen og vaare smakte veldig bra.

George's Ocean Terrace
George's Ocean Terrace
Et av de stedene jeg gledet meg mest til aa vise økonomisjefen var den freshe forstaden La Jolla, som ligger ved kysten 20 minutter nord for sentrum. Dette er det perfekte stedet aa spise brunsj eller lunsj, og i helgene kryr det av folk paa de mange restaurantene med terrasser med sjøutsikt. Jeg synes populaere George's Ocean Terrace er den tøffeste. Her serverer de blant annent hamburgere, kylling sandwicher og salater, og ved halv tolv tiden i dag var det mange som nøt diverse fargerike cocktails i solskinnet. De som ikke hadde bestilt bord kunne visst regne med aa vente i 45-60 minutter.

Shopping
Fashion Valley
Fashion Valley er et stort utendørs shoppingsenter med en haug av butikker som Apple, Sephora, Hollister og Abercrombie & Fitch. I tillegg er store varehus som Bloomingdale's og Saks Fifth Avenue her. Senteret ligger rundt 10 minutter fra downtown omraadet Gaslamp Quarter.


La Jolla Cove
La Jolla
Forstaden La Jolla er veldig hyggelig aa traske rundt i, og her finner man ogsaa butikker som Banana Republic, Polo Ralph Lauren og Victoria's Secret. Min favorittbutikk i La Jolla er treningstøybutikken Lululemon i Girard Street.

Little Italy
Det er en rekke freshe interiørbutikker i Kettner Boulevard i Little Italy omraadet i San Diego. Min favoritt er Mixture ved Ivy og Kettner.

Ingen kommentarer: