torsdag 28. oktober 2010

San Diego: Shopping i La Jolla

- San Diego seems like a great city
- Yes, but life is so expensive here

Nok en insightful samtale med en drosjesjaafoer. Alt er relativt. Det som stemmer at er dyrt er shopping i noen av byens beste stroek. La Jolla er et av disse fine omraadene, og de butikkene jeg har sett som har vaert interessante har ligget nettopp her. San Diego har faktisk ikke en gang en Sephora i downtown. Butikker som Apple og Sephora ligger i Fashion Valley – et kjoepesenter 10 minutter utenfor downtown.

Men hvis man er mer interessert i omraader som er koselige aa traske rundt i er La Jolla et bra alternativ. Start turen paa hjoernet av Prospect og Girard Street. I Girard Street ligger merkebutikker som Ralph Lauren, og mindre, lokale butikker. Interioerbutikken My Own Space, som selger merker som Flexform og Poliform, fortjente absolutt litt vindustitting, og klesbutikken Fleur du Lys saa ogsaa ut til aa vaere verdt et stopp.

Hovedattraksjonen var allikevel Lululemon. Kanadiske Lululemon er et super fresht treningsklesmerke. Butikkene har gjerne yogastudioer med timer, og loepeklubber, som er gratis aa delta paa. Klaerne er smart laget, behagelige aa ha paa og god kvalitet. Utvalget pleier ogsaa aa vaere veldig bra – med topper og bukser i alle mulige lengder og fasonger for baade damer og menn. Mitt absolutt favoritt treningsklesmerke.

Det eneste problemet er at det ikke er ofte man kommer borti disse butikkene. I San Diego omraadet finnes det, for eksempel, bare Lululemon butikker i La Jolla og Carlsbad, 30 minutter nord for La Jolla. Det er ogsaa et showrom downtown, men dette er ikke en gang aapent daglig. (I New York er det en Lululemon butikk paa Upper East Side, og i Sydney er det en stor Lululemon butikk i George Street.)

Men hvis man greier aa dra seg bort fra den kanadiske favoritten, saa er det ogsaa verdt aa stikke innom noen av de rundt 20 galleriene i La Jolla. Den foerste fredagen hver maaned arrangeres det en galleritur, men man kan ogsaa bare stikke innom paa egen haand. Jeg likte spesielt godt fotografiene til Peter Ilk. Det skadet heller ikke at det sto at kjendiser som Celine Dion og Magic Johnson samlet paa bilder av Ilk.

1 kommentar:

Anonym sa...

La Jolla høres ut som et fantastisk sted. Jeg håper dere har det supert :) Mvh Richard Paulsen