mandag 8. november 2010

New York: En runde paa Upper East Side

Naar to personer stopper en paa gaten foerste dagen man er ute aa lufter sine nye stoevletter, virker det nesten som det er noe galt.

Oekonomisjefen mener det maa vaere en ny stoevlettbutikk-salgstrategi. De foelger etter kundene, ser hvor de gaar, sender ut 'sivile' dagen etter og kommenterer kundens gode innkjoep.

Jeg er litt usikker paa om det var det som gjorde de helt enkle, sorte stoevlettene mine populaere i menneskemengden paa fortauskanten ved Times Square forrige uke, eller om det bare var et par typisk amerikanske damer jeg dultet borti. Men det gjorde iallfall at en shoppingrunde paa Upper East Side ga mer smak.

Her er et par tips for UES opplevelsen:

Intermix
Den stoerste filialen av den kule dameklesbutikken Intermix ligger i Madison Avenue mellom 77 og 78 gate. Intermix selger en genial sammensetning av merker. Alt fra eksklusive klaer fra Helmut Lang til essentials som jeans fra J Brand.

Ralph Lauren
Den nyaapnede dameavdelingen til Ralph Laruen er verdt et besoek selv om man ikke skal kjoepe noe der. Det foeles nesten ut som man gaar inn i et veldig pent UES hjem. Huset er vis a vis den opprinnelige butikken, som naa bare har herreklaer, paa hjoernet av 72 gate og Madison Avenue.

EAT
Litt lengre opp i gaten ligger en trang, men lokal og sjarmerende gourmet deli med en kafe del. Dette er et bra sted aa stoppe for frokost, en enkel matbit eller bare en kaffe. Salater, broed og baguetter selges ogsaa i deli-seksjonen.

Rouge Tomate
Naar det er tid for en drink, eller en sunn lunsj eller middag er Rouge Tomate stedet aa dra. Rouge Tomate har en restaurant i Brussels, og en i New York. Konseptet er det samme begge steder - fokus paa ernaering og ferske ingredienser. Det gjoer at baren minner litt om en juicebar. Det er en egen side i drinkmenyen med 'seasonal drinks' med frukt som er 'in season'. I tillegg er bellini utvalget veldig bra - hele tre typer - og man faar ogsaa servert popcorn i fargerike plastboller med drinkene.


En av vaare UES middagsfavoritter er Park Avenue... Stedet, som aapnet for et par aar siden, gjoeres om fullstendig fire ganger i aaret og skifter til og med navn etter aarstidene. Akkurat naa er det Park Avenue Autumn, en restaurant med store kopperfargete kulelamper og dempet belysning. Restauranten er halv-fancy, men det er ikke hvite duker. Maten er utrolig god - saa bra at oekonomisjefen en gang maatte si fra til personalet hvor god den var paa Park Avenue Spring, som gjerne har pene lyse rosa og lyse groenne blomster og dekorasjoner. Paa Park Avenue Spring fikk jeg ogsaa en gang en ekstra dessert som var kokkens tolkning av vaar. Det saa ut som en mini potteplante, men naar man dro opp stilken viste det seg at jorden var sjokolade og roten var en liten kake. Alt var spiselig. 

Ingen kommentarer: