søndag 28. november 2010

Wales: En tur paa "hytta"

- Since you are some of our regulars...

Jeg hoerte nesten ikke resten av setningen. Hotellsjefen trengte egentlig ikke si mer. Det holdt med aa blir referert til som "regulars". 

- Oekonomisjefen, naar kan vi dra tilbake hit? 

Jeg tenkte ikke paa noe annent. Det er bare veldig hyggelig aa komme til et sted man blir kjent igjen. Dette er desidert vaart svar paa "hytta". 

"Hytta" er det stilige boutique hotellet Holm House. Hotellet har 12 rom, og ligger i et boligomraade i en vei med store, fine hus, rett ved sjoen i rolige Penarth, et tettsted utenfor Cardiff. 

Det tar ca 2 timer og 45 minutter aa kjoere dit fra sentrale London, og det er en super base for aa utforske mer av Wales. Peanarth skal ligge rundt 1 time fra populaere Tenby, men ellers er det mange andre kortere bilturer til tursteder som klippene ved Southerndowns. 

Denne helgen ble det for oss nok med en shoppingtur i Cowbridge. Vi stilte i countryside-klaerne. Oekonomisjefen var saa klissende ny at de lokale saa ut til aa trekke paa smilebaandet. Det var paa det stadiet at vi lurte paa om vi hadde glemt aa ta av merkelappene paa Hunterstoevlene eller Barbour-jakken hans. Men paa No 81 Interiors og i klesbutikken L'Armoire saa eirene uansett fornoeyde ut med aa se sine kunder fra London - klare for aa gjoere diverse kupp paa fotografier og scandi-klaer. (Se butikker i Cowbrige HER).

Med nye baereposer i bagasjerommet var det helt greit aa dra tilbake til "hytta". Vi satte opp et takkekort-produksjonsbelte for bryllupskort paa bardisken, og barmannen og oekonomisjefen stusset begge over hvorfor kortene vaaare var blanke. Det hadde jo vaert mye mer praktisk aa bestille kort med skrift, som bare kunne signeres, synes de. 

Dagen etter ble det IKEA for alle pengene. Det var nemlig et av hovedargumentene for aa dra. Det er jo mye mer praktisk med en helg i Wales, og et stopp paa IKEA i Cardiff, enn en biltur i 10 km/t gjennom soer-London og ut til Croydon. 

Mat-messig var det iallfall vaert aa kjoere litt lengre. Med unaturlig bra mat paa "hytta", blir Holm House  nesten som en gourmet-destinasjon. Fem retter er akkurat det man trenger for aa slappe av. 

Ingen kommentarer: