tirsdag 16. november 2010

London: Restauranter for kjendisspotting

Under vennemiddagen i dag satt vi og snakket om hvem vi hadde sett de siste dagene. En av jentene hadde sett dronning Rania av Jordan paa samme restaurant, Bar Boulud, foer helgen. Vi saa Dragon Den-kjendisen James Caan paa Nobu Berkeley i gaar, og jeg fikk ogsaa presset inn at jeg saa Georgina fra Gossip Girl paa Pastis forrige uke.

Men det var ikke foer vi var paa vei ut av Bar Boulud at vi virkelig kunne trekke paa smilebaandet. Det var nemlig en hoey, tynn dame med langt lyst haar som skulle forbi. Gwyneth Paltrow, kledd i en lang lysegraa genser, sa "excuse me", og kom seg raskt inn mellom bordene.

Bar Boulud
Kjendiskokken Daniel Boulud aapnet sin foerste restaurant i London tidligere i aar paa Mandarin Oriental hotellet i Knightsbridge.  Det er ikke alle steder det foeles fullt 'nok' kl 18.00 en tirsdag. Saerlig ikke en stor restaurant delt inn i to rom. Men Bar Boulud ser ut til aa ha blitt en magnet for freshe og kjente Londoners. Restauranten virker nesten litt amerikansk - et Upper East Side inngangsparti; mange bord; halv-formell, men ingen hvite duker. Det er ikke noe shabby i sikte. Ikke naar det gjelder maten heller. Menyen er brasserie-stil med den kjente Daniel hamburgeren, blaaskjell og salater.

The Wolseley
Brasserie-stil restauranten The Wolseley ligger nesten ved siden av Ritz i Piccadilly Road, og de som henger her mye hevder de alltid ser noen kjendiser her. Jeg har faatt pekt ut diverse folk her, men stort sett britiske Tv-folk jeg ikke har hatt oversikt over. Men jeg tror fortsatt dette er et sted aa dra for de som virkelig vet hva de driver med. Og ikke tenk at det maa vaere til middag. The Wolseley er like hot til frokost (se bildet). Her er det absolutt ikke pinlig aa ringe tre uker i forveien aa bestille et bord kl 08.00 en morgen.

Nobu
Det er to Nobu restauranter i London, og Nobu Berkeley er min favoritt - til tross for at jeg saa Sienna Miller paa Nobu London. Nok en gang er de japanske Nobu restaurantene steder man trygt kan ta en tidlig sushimiddag en mandagskveld. Man er ikke akkurat alene. Det er ogsaa et sted folk rundt ser ut som kjendiser - det gjelder bare aa greie aa kjenne igjen folk. Men for aa skli inn, kan man godt pynte seg litt. Jeg tok en oel i baren med en venninne som kom rett fra flyplassen en gang, og vi foelte ikke helt at vi passet inn. Selv garderobedamene har sorte, trange kjoler og hoeye haeler. Dra heller hit for en spesiell anledning, eller en hvilken som helst annen dag det passer seg aa bruke naermere 100 pund per person.

Ingen kommentarer: