tirsdag 30. november 2010

London: Juleaktiviteter i storbyen

I dag fikk jeg vite at jeg har vokst opp i en by som for oeyeblikket er kaldere enn der isbjoernene bor. 

Det er en viss forventing knyttet til aa vaere fra et slikt sted. Det er akkurat som folk tror man har tykkere hud, eller stiller med kuldekrem i ansiktet til en hver tid.

Men den eneste forskjellen mellom en norsk-Londoner og en annen Londoner, er at vi nordmenn kler oss for kulden. Akkurat naa sitter  jeg pakket inn under et ullteppe, holder godt paa en hjemmelaget latte, og smiler av tanken paa dagens investering - nye pusetoefler fra The White Company.

Det er kanskje kaldt, men det skal ikke oedelegge pre-Christmas programmet. Her er en oversikt over noen av de aktivitetene som boer vurderes i foerjulstiden:

Keramikkmaling
Jeg elsker aa gaa paa Pottery Cafe en torsdagskveld foer jul. Da er det nemlig voksenkveld i Fulham Road filialen, og man kan sitte og male keramikk med venner til ti om kvelden mens man nyter medbragt vin og snacks. Det koster 5.95 pund per person i studio fee, og ellers betaler man for gjenstandene man maler - alt fra kopper til spareboesser fra Emma Bridgewater.

photo.JPGJulekranskurs
Angel-blomsterbutikken Flor Unikon, som er drevet av en finne og har en soesterbutikk i Helsinki, holder aarlige julekranskurs for aatte personer i den intime og koselige butikken. Vi var en gjeng med norske jenter, som testet det ut forrige uke, og det var veldig hyggelig aa snurre granbar og pynte sin egen krans mens vi tok et glass vin og spiste pepperkaker. Men det aller beste var aa komme hjem med verket som ikke bare ser julete ut, men ogsaa lukter av appelsin og kanelstenger. Det blir jul i aar ogsaa.
Flor Unikons julekranskurs koster 45 pund per person, inkludert materiale.

Shoppingevents
Det er et must aa presse inn et par juledrinkskvelder i favorittbutikkene - gjerne med ekstra gode tilbud. The White Company arrangerer naa juleshoppings events paa ulike dager i alle sine butikker. Ellers fikk jeg akkurat en invitasjon til en gullsmedkveld i morgen, og tirsdag skal jeg paa Whole Foods i Soho sin nabokveld med 10% avslag paa alle varer. Det er akkurat det man kommer i julestemning av.

Skjoeyter og gloegg
Hvis ikke julerabatter gjoer susesn for julestemningen, er kanskje en tur paa en av byens skjoeytebaner en bedre loesning. Somerset House er den mest kjente skjoeytebanen, men Tower of London og Natural History Museum er ogsaa bra alternativer. Mange av Londons skjoeytebaner er rimelig smaa, og man kan stort sett bare foelge stroemmen rundt i en sirikel. I tillegg maa man gjerne bestille flere maaneder i forveien for aa faa gaa paa en gunstig tid de mest populaere datoene - ofte sammen med grupper av folk som bare henger rundt gjerdet for aa holde balansen. Men hva gjoer man vel ikke for aa faa betale for aa fryse litt ekstra?

Ingen kommentarer: