tirsdag 26. oktober 2010

San Diego: Frokost i La Jolla


Jeg tok meg selv i aa staa i kaffekoe paa Starbucks paa soendag morgen. Heldigvis rakk jeg aa komme meg ut av koen foer det var for sent.

I London tar jeg bussen til jobben om morgenen, og gaar noen meter fra busstoppet til kontorinngangen. Paa den strekningen gaar jeg forbi to Starbucks. Etter aa ha floeyet 12 timer foeles det ikke riktig aa kaste seg over foerste og beste kafe som serverer noeyaktig den samme kaffen i noeyaktig samme setting.
Jeg gikk heller paa en ‘hvor er La Jolla’s Aapent Bakeri/Kolonihagen?’- mission. Det viste seg aa vaere flere aa velge mellom. Flere med liv og sjarm.

Brick and Bell
Favorittkafen ble en pitoresk, lite trehus med en forhage med bord inntil fortauet. Dresscoden en soendagsmorgen saa ut til aa vaere treningstoey, gjerne litt svette - og for all del ikke kom uten hund.

Brick and Bell hadde ogsaa sin egen amerikanske tolkning av hva en scone kan vaere. De kom i flere stoerrelser, med diverse merkelige fyll – eller glasur. Jeg holdt meg til en standard versjon med rosiner. I USA var den mini-stoerrelse. I England ville den gaatt som normal stoerrelse.

Coffee Cup
Retro-aktige Coffee Cup saa ut til aa ha en stoerre meny, og stedet virket like populaert blant de lokale. Kafeen har bord baade paa fortauet og inne, og dette virket absolutt som et bra alternative til Belle & Brick.

Goldfish
Hvis man ikke har booket noe brunsjbord med sjoeutsikt, og heller vil ta en kaffe ved vannet, virket Goldfish som stedet aa gaa. Denne enkle kaffeen laa i en bratt bakke ved havet, og man kunne sitte paa hoeye stoler i kafeaapningen. Goldfish saa ogsaa ut til aa fylle seg opp, og Belle & Brick og Coffee Cup kan ikke konkurrere med utsikten – bare sjarmen.

Ingen kommentarer: