søndag 3. oktober 2010

London: Spa for en dag

Oekonomisjefen er massasjeansvarlig denne maaneden. Men det er ikke jeg som kommer til aa dra nytte av det. Det er sengen.

Den nye sengen vaar er nemlig rimelig krevende. Den kom med et eget hefte om hvordan den skulle behandles, inkludert en liten tegneserie om hvordan den likte aa bli masser - med knokene.

Det er toeft aa vaere nygift naar man maa fighte med moeblene om de hellige massasjeminuttene.

For andre med samme problem, her er en liste over noen av Londons spaer:

Bliss

Det er Chelsea. Det er toeft. Det er rent. Dette er det eneste stedet jeg liker aa gaa paa manikyr. Instrumentene kommer paa et rullebaand i poser merket 'sterilized'. Man kan lene seg tilbake i en god stol, ta paa seg hoeretelefoner og se gamle Sex & the City episoder - alt mens man nyter en kald frukt smoothie. Pure bliss.

I underetasjen er selve spaen. Det er en liten jentegarderobe med badstu og dusjer, et rom med blader, oster, snacks og rolig musikk, og diverse behandlingsrom. Menyen inkluderer diverse fancy ansiktsbehandlinger, men jeg liker best aa bare ta en ryggmassasje. Guttene har ikke noe garderobe-tilbud, men er fortsatt velkomne.

Elemis

En classy spa i en koselig Mayfair-setting i Lancashire Court, en trang sidegate til New Bond Street, tett med folk paa sommeren. Oekonomisjefen og jeg var her paa parmassasje med float en loerdagskveld. Jeg kunne gjerne tatt en float uten massasje ogsaa. Det herlig aa bare ligge i denne 'maskinen'. Man blir ikke vaat - men det er definitivt noe vann i madrassen under. Unaturlig avslappende.

The Sanctuary

Hvis man ikke noedvendigvis er paa jakt etter massasje, men bare et spaanlegg hvor man kan slappe av, er The Sanctuary i Covent Garden stedet aa gaa. Jeg har vaert her alene, men det er egentlig hakket mer passende for en venninnetur. Gjerne ogsaa utdrikningslag. The Sanctuary er fordelt over flere etasjer, det er en rekke basseng, et sted man bare kan ligge i et moerkt rom i gode stoler, boblebad, en vannhuske, og en spa restaurant i noe som minner om en asiatisk hage. I tillegg tilbyr de ogsaa vanlige spabehandlinger i separate rom. Dette er et behagelig sted aa henge - og midt i et av Londons mest populaere turistomraader. (Paa enkelte datoer koster det naa 33.75 pund for inngang i anlegget mellom 17.00-22.00.)



Hay Barn @ Daylesford Organic

Den beste britiske spaopplevelsen min er allikevel ikke fra London. Den er fra Gloucestershire (se over). En dagstur til Daylesford Organic's Farmshop og Hay Barn kan ikke undervurderes. Det er stilig, det er sjarmerende, det er engelsk countryside paa sitt beste. Behandlingsrommene har utsikt ut over jorder med kuer, og hele opplevelsen kan virke som en mini-ferie. Saerlig naar den er kombinert med en god lunsj i restauranten ved siden av og litt shopping i gaardsbutikken.

Ingen kommentarer: