mandag 13. september 2010

Maldivene: De beste pakketipsene

Man skulle kanskje tro at Maldivene ikke var noe typisk shoppingdestinasjon. Allikevel har jeg paa denne ferien greid aa kjoepe 10 spisestuestoler, en dyne, to puter, to sett sengetoey, en fotsi kjole, en kort kjole og en bikini.

Hotell-wifi er en genial oppfinnelse.

Men hvis jeg hadde trengt noen av tingene paa reisen hadde det vaert et stoerre problem. Det er absolutt mulig aa kjoepe badetoey, postkort og oppblaasbare flyteleker her, men utvalget er selvfoelgelig relativt begrenset i resortbutikker.

Det beste er aa pakke det man trenger, og etter aa ha pakket ned en hel del rene klaer naar vi naa skal reise hjem, kan jeg naa skrive en huskeliste for hva vi skal pakke med oss neste gang vi reiser hit:

1. Strandklaer
Ta med alt du eier av Heidi Klein og Melissa Odabash. Det er umulig aa velge feil (og begge har online salg naa). Alt ville passet inn her. Heidi Klein selger en rekke fotsie strandkjoler som kan brukes med sandaler eller ballerinasko. Perfekt for en kveld i en strandrestaurant, og mange damer gaar med fotsie kjoler i denne stilen paa kvelden. Dette er alt annent enn galla - veldig stilig.

2. Once-a-Day Solkrem
Paa One & Only Reethi Rah selger de Hampton Sun solkremer, fancy greier som selges paa SpaceNK i London. I tillegg har de et begrenset utvalg av de mer vanlige Banana Boat solkremene.

Det er mye bedre aa komme forberedt. Vaar favoritt er P20 fra danske Riemann, den foerste solkremen som varer hele dagen. P20 og P10 trengs bare aa smoeres paa en gang om morgenen. Solkremene varer i opptil 10 timer, mens konkurrenter som Once serien til Boots varer i opptil 6 timer. For to personer beregner vi en flaske P20 200ml for seks dager.

3. Solkrem for Ansiktet
Det er ikke vits aa dytte paa vanlig solkrem i ansiktet og tette igjen porene. Ta med en egen ansiktssolkrem. Min favoritt er amerikanske Kate Sommervilles SPF 55 Serum. For lavere faktor kan Once serien til Boots anbefales. De har en solkrem for ansiktet i faktor 15, som ogsaa gir gradual tan.

4. Insektmiddel
Ikke gjoer samme feil som oss og dra til Great Barrier Reef med en helt vanlig insektspray beregnet for skogsturer i England. Reis alltid med en for tropene. Boots har en soelvfarget serie som er for tropiske stroek.

5. Lesestoff
Kjoep boeker og blader for ferien foer du drar - eller ta med en iPad eller Kindle. Da gaar man aldri tom.

Ingen kommentarer: