torsdag 9. september 2010

Maldivene: Den beste tiden aa reise

I en bryllupsbok vi fikk i gave etter forlovelsen var det laget en fin oversikt over hvem som skulle betale hva i bryllupet. I foelge britiske skikker har bruden ansvar for aa betale to ting - gifteringen til brudgommen og sin egen garderobe til bryllupsreisen.

Brudgommens giftering tradisjonen hadde vi aldri hoert om foer, saa den var rimelig grei aa glemme. Garderobe til bryllupsreise derimot - det skulle jeg fint greie.

Det eneste problemet var at vaermeldingene viste bare regn, regn og mer regn for hele turen.

Etter 10 dager her har vi ikke sett en eneste regndraape. Vi har tre ubrukte, pent brettede sjal og tre ubrukte, nyvaskede cardigans i skapet, og en paraply som fortsatt ikke har blitt pakket ut av haandbagasjen.

Sannheten er at det er i overkant av 30 grader i skyggen paa dagtid, faa skyer, og sjelden under 28 grader om kvelden. Vi spiser stort sett ute, og det har ikke en gang vaert noe behov for en liten aircondition-cardigan - selv ikke for en kveldstur paa sjoen i gaar.

Hvis jeg hadde visst dette, hadde det ikke vaert noen grunn til aa vaere saa beskjeden med pre-wedding Heidi Klein shopping. Jeg foeler jeg har feilet paa det ene oekonomiske ansvaret jeg hadde foer bryllupet.

Her er sannheten om vaeret paa Maldivene:

Sesongene
Hoeysesongen er fra november til april. Dette er den varmeste perioden, og det er minst sjanse for regn.

Lavsesongen er fra mai til oktober, og hotellet vi bor paa naa har nevnt at de, for eksempel, hadde faerrest tennistimer booket i juni i aar.

Fra juli hoeres det ut som turisttrafikken gjerne tar seg opp igjen. Noen venner pleier aa vaere her to uker i juli/august hvert aar, og de har typisk bare noen dager med regn hver ferie.

Regnrisiko
Vi har kanskje vaert heldig med at det ikke har regnet noe naa de to foerste ukene av september.

Etter jeg leste TripAdvisor kommentarene fra andre gjester som har bodd paa samme hotell skjoente jeg at man kan vaere uheldig naar som helst.

Jul og paaske er de absolutt mest hektiske periodene for hotellene her, men selv en julegjest klaget over at ferien var for dyr til aa risikere daarlig vaer som de hadde opplevd i desember. Kanskje en one-off?

Forskjeller mellom nord og soer
Det er uansett vanskelig aa stole paa langtidsvarslene. Male vaermeldingen har ikke stemt med tilbakemelding fra venner som har vaert her de siste maanedene - selv om noen har vaert i samme atoll, eller oyegruppe.

Maldivene er spredd utover et latterlig stort omraade. En av de hotellansatte sa at det tok ham 18 timer med baat fra der vi bor naa til den oeya han kommer fra lengre soer. Oeyene i soer, som er naermere ekvator, er ogsaa regnet for aa generelt ha mer regnfall, men naar det regner i nord sies det at det regner stoerre mengder - heavy rainshowers.

Det er vanskelig aa si hva som er best, men kanskje det betyr at det er tryggere aa reise til noen av resortene rundt Male eller nordover i lavsesongene enn til de som ligger lengre soer? For aa finne beliggenheten til resortene, se her.










Ingen kommentarer: