onsdag 8. september 2010

Maldivene: Et Manmade Reethi Rah

- Har de hunder der?
- Er det fine skjell paa stranden?

Etter en telefon hjem begynner man fort aa lure paa hvordan familien plukker ut feriemaalene sine. Er det hunder og skjell som gjorde at vi alltid havnet paa familieferier i USA da jeg var liten?

Det kan se saann ut.

Det er ingen hunder aa se paa Maldivene. Iallfall ikke paa oeya til One & Only Reethi Rah.

Kanskje det er derfor jeg ikke har kommet meg til 'paradis' tidligere.

Det er heller ikke saa altfor mange skjell. Det er mulig aa finne noen, men strendene rundt oeya er pent raket og sanden er fin. Det er dette som gjoer at man kan skjoenne at hovedkritikken til de som har hatt noe negativt aa si om hotellet paa TripAdvisor er at oeya er som et kunstig paradis - en har faktisk brukt "Artificial Paradise" som overskrift.

Det er paa det stadiet at oekonomisjefen og jeg funderte paa om noen muligens kunne ha plantet en palme paa venstreside av bassenget vaart mens vi laa og sov ettersom solnedgangen virket litt annerledes enn dagen foer. Ingen av oss synes det hoertes helt utenkelig ut at noen kunne gjort om paa vegetasjonen vaar.

Oeya var opprinnellig bare 1/3 av den naavaerende stoerrelsen, men naa er oeya er stor nok til at man faar inntrykk av at det blir litt langt aa gaa rundt. Det er best aa holde seg til aa sykle rundt eller benytte seg av gratis golfbil-'taxi'.

Det at oeya er delvis manmade gjoer ogsaa at strendene er perfekt formet. Noen ganger har vi sett at de samler opp sand fra en sandbank ut i havet, frakter det inn til land, og sprer sanden utover. Det rakes konstant, og sandveiene rundt paa oeya blir vannet saa de skal bli harde nok til aa sykle paa.

Oeya er ogsaa veldig groenn, men det er nok ikke bare fordi vi er her like etter regnsesongen. Da vi saa en kar som sto og vannet plantene i gaar skjoente vi at ingenting kan overlates til tilfeldighetene i paradis.

Men hvis det er det verste folk har aa si om stedet, saa boer selv min familie kunne vurdere aa feriere et sted uten hunder og boettevis av store skjell.

Ingen kommentarer: