søndag 5. september 2010

Maldivene: En Reethi Rah Restaurantguide

- Du har ikke sagt at "det hadde vaert digg aa bo her" ennaa
- Nei, det hadde ikke vaert digg aa bo her

Oekonomisjefen har ikke kommet med sin standardkommentar til tross for at vi er i paradis. Det er nemlig to ting som mangler paa oeya - bank og golfbane.

Men det betyr ikke at dette ikke er det perfekte stedet aa feriere. Det er ikke mye annent som mangler paa den man-made oeya til One & Only Reethi Rah.

Selv matutvalget er eksepsjonelt. Hotellet har tre restauranter - en japansk, en libanesisk og en hovedrestaurant med alle mulig slags retter. Man kan sitte ute paa alle restaurantene, og den libanesiske er den mest uformelle med bord i sanden og fakler som lyser opp stranden.

Det virker som det er vanligst aa velge en half board plan paa hotellet. Da kan man spise frokost i hovedrestauranten, og i tillegg velge tre retter fra a la carte menyen i hovedrestauranten til middag, eller tre retter fra en set menu i den japanske, Tapasake, eller den libanesiske, Fanditha. Hvis man ikke oensker set menu i disse to restaurantene, kan man velge mat for opptil 70 dollar per person i Tapasake eller Fanditha.

Det eneste man fort ikke faar i half board planene er hummer og Wagyu biff. Og det er kanskje ikke akkurat det man maa ha hver dag. Det er mer enn nok annent aa velge mellom, og det er nettopp variasjonen som gjoer dette hotellet helt genialt.

Selv til frokost er bare juiceutvalget imponerende. Ferskpresset pink grapefruit juice har fort blitt et must for en bra start paa dagen. Den lages i et eget juicerom med glassvegger i hovedrestauranten.

Det samme konseptet gjelder ogsaa for vin. Det er over 22,000 flasker i vinglassrommet i samme restaurant. Inni her holder de ogsaa egne wine pairings middager for $250 per person.

Det er en rekke av slike spesielle opplevelser paa menyen. Den mest eksklusive er en privat sandbank dinner. For $1900 kan man bli fraktet ut til en sandbank rundt 40 minutter fra Reethi Rah. Det hele hoeres veldig romantisk ut, men for oss holder det aa ha lest historier om noe lignende i boken Beach Babylon, som i foelge ryktene er basert paa dette hotellet.

I Beach Babylon kan man ogsaa lese om hvordan hotellet arrangerer private events i villaene til gjestene. Etter aa ha sjekket inn her har det vaert mye snakk om private grillmiddager paa stranden foran villaen. De tilbyr asiatisk barbecue for $220 per person, middelhavs barbecue for $235 per person, eller en romantisk strandmiddag med hummer eller Wagyu og en flaske rosa bobler for $295 per person. Hotellet stiller med kokk og grill - gjestene kan bare sitte under stjernehimmelen og nyte sitt eget lille paradis.

Ingen kommentarer: