fredag 10. september 2010

Maldivene: Aktiviteter paa One & Only Reethi Rah




Det har kommet et bursdagskort og en blomst fra hotellsjefen. Villa Hosten har vaert innom og gratulert. Champagnen og kanapeene er bestilt til solnedgangen. Bursdag er topp.

Saerlig naar det er oekonomisjefens bursdag.

Det er fullt program for dagen. Stort sett aktiviteter som innebaerer aa ligge paa en solstol og se paa et turkist, klart vann, palmeblader som svaier i brisen, og en hvit sandstrand. Alternativet er aa bytte ut solstolen med hengekoeyen eller bassengsofaen.

Det er akkurat det aktivitetsnivaaet vi var paa jakt etter for oeyeblikket, men naar folk sier at de maks kunne holdt ut her en langhelg, tror jeg de fort tar feil.

Her er en oversikt over noen av de tingene man egentlig kunne brukt dagen til:

Tennis
Oekonomisjefen har spilt tennis nesten hver dag (se bildet). Flere ganger har han blitt invitert som gjest - enten av tennis proen eller hotellsjefen. Jeg har ikke samme pulling power, men har faatt trene med oekonomisjefen flere ganger. Det er best aa spille tennis foer 11.00 om morgenen eller etter 16.00 ettersom det er for varmt midt paa dagen. Det er gratis aa laane bane og utstyr, og vannflasker og haandkler deles ogsaa ut til spillerne. Pro-timer koster $80.

Vannsport
Naar vi ikke har pleiet vennskapet med vaar nye bestis tennis-proen, har vi blant annent sust rundt i en pedalbaat. Det er gratis aa laane pedalbaater, kanoer, windsurfing brett og lignende, og det er lagt ut to boeyer like utenfor vannsportstedet hvor det er anbefalt aa feste baaten hvis man vil snorkle. Oekonomisjefen har ogsaa vurdert aa ta en windsurfing time eller en catamaran seiling time med en instruktoer. Det er en rekke ting man kan laere her.

I tillegg til instruksjonstimer tilbyr vannsportstedet vannskikjoering, bananbaatkjoering og diverse andre hakket villere aktiviteter. Jeg ville gjerne proeve en skoformet, oppblaasbar ting man kunne sitte i aa kjoere etter en baat, men det viste seg at jeg hadde plukket den eneste leken som var 'KIDS ONLY'.

Snorkelturer
Vannsportsenteret arrangerer gratis, guidete snorkelturer flere ganger i uken til hotellets house reef. Men for aa se enda mer kan man dra paa en av de andre arrangerte utfluktene, som gjerne koster rundt $90 per person.

Paa tirsdag morgen var vi og fire andre gjester paa turen som kalles Secrets of Thila. Vi kjoerte rundt i hotellets egen Dhoni, en tradisjonell trebaat (se bildet), og stoppet for to 30 minutters snorkelturer paa to ulike rev. Det ene stedet saa vi en haug av fargerike fisk og flere snille, skilpadder.

Da vi kom tilbake paa baaten fikk vi beskjed om at vi skulle se en annen type fisk neste sted. Jeg foelte jeg hadde sett de fleste fargene i regnbuen paa foerste dypp, men oekonomisjefen plasket uti igjen. Rett ut til haien. Men det sies at selv haiene er snille paa Maldivene, og oekonomisjefen ser absolutt like hel ut etter moetet med de graa revhaiene. Muligens bare enda blidere enn foer - hvis det er mulig.

Dykking
Paa hotellets dykkesenter kan man laane snorkelutstyr for hele oppholdet. Vi reiser alltid med egne masker, og snorkler, men oekonomisjefen mente svoemmefoetter ogsaa var greit aa dra med seg hvis man var interessert i aa svoemme fra en hai.

Dykkesenter tilbyr ogsaa diverse turer for baade sertifiserte og usertifiserte dykkere. Naa kan nybegynner komme kl 14.00 hver dag for en tur, som begynner med opplaering og dykk paa 2-3 meter, og deretter gaar videre til et litt dypere sted.

Solnedgangsturer
Etter en solnedgangsforlovelse i vinter har solnedgangsturer blitt et fast innslag i vaart ferieprogram. Denne gangen ble det en Dhoni-tur rundt i omraadet i 1.5 time. Vi og seks andre gjester laa og slappet av paa hver vaar pute/seng, hoerte paa chill out musikk, drakk vin, spiste kanapeer og sandwicher og tok en hel haug halv-moerke bilder av hotelloeya.

Spa
Det er umulig aa ikke ta en tur innom spa-anlegget. Man kan dra dit selv uten aa ha en time aa benytte seg av dampbadstuene, de tropiske dusjene, det stille uteomraadet, hydrotherapy bassenget og isfontenen med vannflasker. Men det er vel verdt aa bestille litt ekstra pampering. Naar man ligger i en couple suite paa stylter over havet med utsikt utover et turkist vann og blir massert, er det nemlig lett aa tenke at dette muligens maa vaere i en annen liga enn selv de beste countryside spastedene i England. Kuer er fint det altsaa, men dette var en enda mer imponerende opplevelse.

Trening
Treningssenteret paa oeya har en rekke imponerende maskiner og utstyr, selv en pilates 'carriage' og noen store veggmaskiner med instruksjonsvideoer. Men det mest imponerende er utsikten. Hvem som helst boer greie aa loepe et par minutter, naar man kan se ut paa noe som ser ut som et Hallmark kortmotiv.

Meditasjon
Paa tirsdag tok jeg meg selv i aa sitte i en paviljong paa stylter og puste tungt og rytmisk foran en dame med et hvitt sjal knyttet i flere runder rundt hodet mens boelgene skvulpet rolig under oss. Damen het Coco og er hotellets yogaguru, og aktiviteten ble beskrevet som en 45 minutters meditasjonstime i dagsprogrammet. Uvirkelig.

Pilates
Etter meditasjonen fortsatte jeg treningsregime med en 45 minutters pilates time paa gymmen. Alle gruppetimer paa hotellet, inkludert meditasjon, er gratis aa delta paa, og pilates har naa vaert paa programmet to ganger i uken. Det er praktisk talt som en privattime. Det er plass til opptil seks stykker, men paa tirsdag var det bare to av oss og en trener.

I gymmen er det ogsaa en rekke andre gruppetimer, som 'Express Abs' eller 'Express Legs', og det er daglig yoga timer eller tai chi i stylte-paviljongen, samme sted hvor meditasjonstimene holdes.

Fanditha Magical Hour
Den fargerike sandbaren Fanditha aapner kl 17.00 hver dag, og det er doble solsenger og sofaer man kan ligge aa se solnedgangen i. Naa gaar solen ned rundt kl 19.15.

Shopping
Hotellet har to butikker - en med klaer og smykker, og en med souvenirer, toalettsaker, solkremer og kort. Butikkene er aapne helt til kl 10.00 om kvelden, og klesbutikken selger alt fra Orlebar + Brown badeshortser for menn til Melissa Odabash og Stella McCartney strandtopper for damer.

Management Drinks
Paa tirsdager inviteres gjester til Management Drinks i Fanditha fra kl 19.00 og utover. Det var mer enn nok av Taittinger Magnum flasker, champagne coktails og kanapeer da vi var der denne uken.






Ingen kommentarer: