torsdag 7. oktober 2010

London: Hotell for helgeturen

- The Princess just took the chairs

Jeg surret rundt paa Harrods paa vei til en Elle Decoration design event i moebelavdelingen i gaar, og overhoerte en interessant samtale mellom to ansatte.

Var det en prinsesse i butikken? Det var toeft aa vite hva slags person man skulle se etter. De fleste rundt meg saa rimelig glam ut. Elle Deco ansatt eller prinsesse - jeg begynner aa lure paa om det gaar for samme tingen.

Harrods er iallfall en turistattraksjon i seg selv. Saerlig foer jul naar julelysene er paa plass, saa her er en oversikt over noen hoteller for helgeturen:





The Orange
Denne sjarmerende puben like ved Sloane Square har fire hotellrom. Det virker som rommene fylles opp like fort som bordene i den populaere pub - og restaurant-delen i foerste etasje paa The Orange, men det er alltid verdt aa sjekke om de har plass.

Sloane Square Hotel
Midt paa Sloane Square i Chelsea ligger trendye Sloane Square Hotel med relativt bra rompriser. Restauranten og baren The Botanist, som ligger rett ved siden av, er et perfekt sted aa ta en drink foer middag - hvis man greier aa komme seg frem til baren!

Pestana Chelsea Hotel
Dette fire-stjerners hotellet aapnet i fjor og ligger ikke like sentralt som de andre, men det er fortsatt bare 10-15 minutter aa gaa til Sloane Square. Pestana, som ligger ved Chelsea Bridge ved Battersea Park, er del av et stort nytt boligkompleks med rundt 1000 leiligheter. Det pleier aa vaere lett aa faa drosje her, og det gaar busser med bare noen minutters mellomrom til Sloane Square. Man kan ogsaa ta buss til Notting Hill, Kensington High Street, Hyde Park, Knightsbridge, Oxford Street og Victoria fra stoppet paa andre siden av veien for hotellet.

Dean Street Townhouse
I fjor aapnet Soho House gruppen, som blant annent er kjent for det uber-populaere designhotellet Soho House Hotel, et rimeligere, men fortsatt stilig, alternativ i samme omraade. Dean Street Townhouse ser super toeft ut, og baren er allerede regnet som et bra sted for etter-jobben-drinks. Soho er fullt av barer, ikke alle like freshe, og omraadet er mye mer turistifisert enn Chelsea, for eksempel. Men det er dette mange ville sett paa som sentrale London. Piccadilly Circus og Oxford Street er et steinkast unna, og Bond Street og Covent Garden er ogsaa lett tilgjengelig.

B+B Belgravia
En venninne proevde nylig aa bestille rom paa The Orange, men ettersom de var full booket anbefalte de henne aa heller proeve en annen lokal, moderne Bed & Breakfast. B+B Belgravia ligger ogsaa i kort gaaavstand fra Sloane Square, og den er ogsaa like ved soesterpuben til The Orange - en annen favoritt blant de lokale, som heter Thomas Cubbitt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Tine, tack før fantastisk BLOGG, digger den ! sitter med Mor, Far & Maja, God rødvin, kantareller och tapas:-)

Anonym sa...

Anonym är MARIE, M&P vet var de är:-)