mandag 25. oktober 2010

San Diego: Brunsj i La Jolla

Tenk Cap D’Antibes. En fottur rundt tuppen. Boelger slaar inn mot klippene.

Konseptet i La Jolla, San Diego, er det samme. Bare uten fotarbeidet. Her har man heller mulighet til aa slaa seg ned med en iskald Bud Light paa George’s Ocean Terrace. Boelgespruten er fortsatt i passe fotograferingsavstand. Selv med en ekstra bonus –seler som ligger og soler seg paa svaberg i vannkanten.

Jeg foelte meg litt smaaivrig da jeg la inn kortnummeret paa restaurant booking-siden Open Table for aa reservere et bord for 1 person for brunsj i et lite tettsted 20 minutter utenfor storbyen San Diego.

Men La Jolla brunsjutflukten viste seg aa bli en suksess. En kald oel, en grillet kylling sandwich, sjoeutsikt, sol – og en restaurant som allerede var stappful foer klokken 12 er en rimelig bra ‘topp-dag-oppskrift’. Hvis vi hadde bodd her, ville vi antageligvis trykket inn det kortnummeret hver uke. Kanskje til og med for en sporadisk middag i den mer fancy, og kjente, underetasjen – George’s California Modern.

La Jolla
Tettstedet La Jolla (uttales ‘la hoya’) er et sjarmerende omraade nord for downtown San Diego. Det tar rundt 20 minutter aa kjoere hit fra sentrum, og drosjeturen koster rundt $40. Buss 30 skal ogsaa gaa fra downtown til La Jolla.

Universitet i San Diego ligger like nord for La Jolla, men stedet virker ikke som noe typisk studentby. Drosjesjaafoeren hevdet at et av husene i kollen bak La Jolla sentrum nylig ble solgt for $45 millioner. Men det er ikke rart at det er attraktivt aa bo her. Man faar fort inntrykk av at alle kjenner hverandre, smaasnakker med bordet ved siden av paa kafe, og vinker til kjente paa joggetur.

Det er akkurat her oekonomisjefen ville sagt: “Det hadde vaert digg aa bo her, da.” Og denne gangen ville jeg vaert helt enig.

Ingen kommentarer: