tirsdag 26. oktober 2010

San Diego: Byens beste restaurant


Det er ikke ofte jeg kommer hjem fra et restaurantbesoek og angrer paa at jeg ikke kjoepte stedets t-skjorte. Det har egentlig ikke skjedd etter Hard Rock Café hypen paa ungdomskolen.

Men det er ikke uten grunn at det er akkurat Cucina Urbana, aarets restaurant i San Diego, man gjerne kunne kjoept t-skjorten fra.

Restauranten er saa genial at vi naa maa revurdere programmet for neste aars California road trip, og muligens legge til en ekstra natt i San Diego. Kun for aa vise oekonomisjefen min nye favorittrestaurant i Bankers Hill, et omraade med mange kontorbygg og flere banker, like nord-vest for downtown.

Jeg havnet egentlig paa Cucina Urbana fordi lokalbladet San Diego Where anbefalte restauranten i en artikkel om “Party of One”, folk som skulle spise ute alene. Restauranten, som aapnet for rundt 1.5 aar siden, har rundt 40 first-come, first-served plasser i bardisken, rundt pizzaovnen, og paa fellesbord. Det gjoer at det er perfekt aa slaa seg ned her selv uten en middags-buddy.

Hvis man heller vil ha et vanlig bord, boer man forhaandsbestille. Selv for en vanlig mandagskveld. Servitoeren min innroemmet at hun hadde vaert her og spist med kjaeresten en kveld, og bare bestemt seg for at dette var restauranten hun ville jobbe i. Saa populaert er Cucina Urbana.

Treplanker, fargerike bilder, industri-aktige lamper og hestesko og spader til pynt, gjoer at dekoren ser veldig ‘naa’ ut. Den italienske menyen er ogsaa relativt enkel med mange pizza og pastaretter – og alt som kom ut av kjoekkenet saa ut til aa friste. Jeg gikk for Meatball Monday med halvpris kjoettbollepizza foer 18.00.

Prisene er generelt unaturlig lave for en saa fresh restaurant. Det var faktisk paa det stadiet at vinmenyen saa ut til aa vaere basert paa glass, og ikke flasker. Det er en egen vinbutikk i et hjoerne i restauranten, og vin selges til butikkpriser. Man betaler heller en $7 cork charge for aa drikke vinen i restauranten. Dette maa vaere tingen for oekonomisjefen.

Ingen kommentarer: