søndag 17. oktober 2010

Hong Kong: Shopping i storbyen

- Det er en skam aa gaa herfra uten aa kjoepe noe

Det var det jeg tenkte da jeg gikk ut av Lane Crawford interioeravdelingen i Hong Kong i dag.

Oekonomisjefen boer vaere stolt. Jeg hadde kommet til interioer heaven, og det eneste jeg fikk ut av besoeket var en mental oenskeliste.

Heldigvis var det en del ting vi allerede eide ellers kunne det virkelig blitt et dyrt 10 minutters stopp. Jasper Conran Wedgewood servise er paa vei, Georg Jensen staal artiklene er paa plass, Luxe City guidene tar snart opp en egen hylle i boksamlingen, Taschen's New York boken har blitt en 'investment piece' i seg selv, levering av Saarinen tulipanstolene er arrangert, og Dyson stoevsugeren har faatt en ekstra bra plass i garderobeskapet.




Det er akkurat som denne butikken har plukket ut alle de tingene man ville valgt ut til sitt eget hjem. Man trenger ikke tenke en gang. Den eneste tanken som sitter igjen er: "Hvorfor eier vi ikke resten av det de selger her?" Saerlig iPod docken Zikmu Parrot by Starck og Moo Wall Light fra Northern Lighting kan klassifiseres som 'missing pieces' i vaart tydelig (uvitende) Lane Crawford-inspirerte hjem.

Hong Kong regnes som en stor shoppingdestinasjon, og her er en enkel guide for turister:

Pacific Place
Hvis foerste stopp paa London-turen er Sloane Street eller New Bond Street (gater med butikker som Prada og Dior), er Pacific Place kjoepesenteret et greit sted aa begynne Hong Kong ferien. Praktisk talt alle store designerhus har butikker i dette sentrale kjoepesenteret, som er knyttet til fire av byens kjente hoteller - JW Marriott, Shangri-La, Conrad og Upper House. Pacific Place har ogsaa en Lane Crawford filial, et kjent varehus i Hong Kong som kan minne om Londons Harvey Nichols.

Temple Street Night Market
Markedsshopping er ikke min favorittaktivitet, men det er vanskelig aa dra til Asia uten aa faa med seg en markedsopplevelse. Saerlig hvis det er foerste gang over der. Temple Street Night Market er et av de mest kjente markedene i Hong Kong, og det er en haug av turister som traaker mellom de lange rekkene med boder her hver kveld. Dra hit for opplevelsen - eller for aa kjoepe alt fra malerier til klokker og klaer.

Citygate Outlets
Hong Kong virker ikke noe spesielt rimelig, men hvis man er paa jakt etter en bra deal, er det bare aa ta t-banen til Tung Chung hvor det eneste factory outlet senteret ligger. Citygate Outlets er praktisk talt paa stasjonen, og dette er stedet aa dra for salgsvarer fra merker som Samsonite, Diane von Furstenberg og Polo.

I.T
For noe annent enn internasjonale merkevarer, proev Hong Kongs egne I.T  - butikker med en toeff blanding av ulike merkeklaer, mange jeg ikke har vaert borti foer. De man ser gaa rundt med I.T poser ser ut til aa vaere typisk lokale, kule, unge jenter med stil.

Sasa
Hong Kongs svar paa Sephora er Sasa, og det er Sasa butikker i populaere omraader som Lan Kwai Fong og Causeway Bay. Sasa er genial for asiatiske skjoennhetsprodukter, selv japanske anti-rynke Q10 ansiktsmasker selges her.

Muji
I Europa er japanske Muji kjent for aa selge enkelt og stilig kontorrekvisita til hjemmet. Men i virkeligheten er Muji saa fryktelig mye mer en treblyanter og gjennomsiktige permer. Det finnes til og med Muji ferdigproduserte hus. Det er kanskje ikke hus man er paa jakt etter paa storbyshopping, men Muji er absolutt verdt aa stikke innom i Hong Kong. Her er det nesten som et eget varehus med baade klaer og ting til hjemmet. De er geniale paa smarte storage loesninger.

Ingen kommentarer: