søndag 3. april 2011

Oslo: De beste restaurantene

I Danmark-reklamen har vi lenge hørt at det er deilig aa vaere norsk i Danmark. Men da vi var i Oslo første helg i mars, var det virkelig deilig aa vaere norsk i Norge.

To gull, rundt 100,000 mennesker i Kollen begge dagene, paaskesol, VM-kubjeller og pølser paa termos. Det var ikke noe sted i verden jeg heller ville vaert den helgen.

For de som er bitt av Oslo-basillen naa etter VM, her er en liste over restauranter som bør testes ut:

Bølgen og Moi Briskeby
En av mine favorittaktiviteter i Oslo er soendagsbrunsjen paa Bølgen og Moi paa Briskeby for de har en god buffet med et utvalg av laks, oster, salater, varmretter og lignende. Vi pleier aa forhaandsbestille bord, men det er ogsaa en stor del med first come, first served bord. Paa loerdager er det veldig party-stemning her paa ettermiddagene, og ellers har Bølgen ogsaa en hyggelig filial paa Aker Brygge.

Olivia 
Populaer pizzarestaurant med to filialer - en paa Aker Brygge og en i Hegdehaugsveien. Den foerste er super i sommersolen, og den andre er et bra stoppested hvis man er paa shopping i handlegaten Bogstadveien.

Delicatessen
Typisk stappfull tapas restaurant paa Grunerløkka med veldig god mat og hyggelig stemning. En favoritt paa kveldene, men de tar ikke bordbestillinger paa kveldstid og i helgene, saa det kan vaere litt vanskelig hvis man trenger bord til mange. En venninne av meg jobber med aa ta med journalister over til Norge, og Delicatessen er ofte den restauranten reisejournalistene liker best.

Villa Paradiso
Pizzarestaurant paa Grunerløkka med bra stemning og koselig interiør. Dette er et typisk sted man kan dra selv en søndagskveld og fortsatt føle at det er liv i byen.

Pizza Da Mimmo
Intim pizzarestaurant i et kjellerlokale paa Frogner. Det er faa bord, men de har ett langbord med god plass til aatte personer. Vi ender ofte opp paa denne restauranten for en vennekveld med pizza og øl. Det eneste dumme er at de stenger kl 23.00, men da er det bare aa flytte over veien til Frognerveien 6, hvor det passer aa ta en drink - før det blir kø for aa komme inn.

For noen mer fancy - og mindre hverdagslige - restauranter enn dette, er økonomisjefens Oslo-favoritter Palace Grill, Alex Sushi og Nodee.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hvordan ser ruten deres i California ut? og hvor lang tid tenker dere bruke de ulike stedene?

Tine Cecilie Farstad sa...

Hei! Vi tar to netter i San Francisco (men skulle helst tatt tre), en natt i Napa, en natt i Monterey/Carmel, en natt i Santa Barbara, tre netter i West Hollywood, Los Angeles, to netter i San Diego, og en natt i Santa Monica, LA, før vi flyr tilbake fra LAX neste dag. Hvis vi hadde booket om igjen, ville vi tatt tre nettet i San Fran og droppet siste natt i Santa Monica ettersom San Diego bare er ca to timer unna. Det kommer mer om ruten på Reisesjefen i løpet av den neste uken.

Lykke til med planleggingen!

Tine