fredag 8. april 2011

London: Pilot for en dag

Jeg er litt redd for at jeg har gjort noe dumt. Jeg dro med økonomisjefen på pilottrening forrige uke, og etter en time i en flysimulator var han frelst.

Vi er naa paa det stadiet hvor samtalene har forandret seg fra aa vaere om leilighetskjøp til aa vaere om flykjøp. Han synes plutselig det høres ut som en genial ide aa ta pilotsertfikat paa si, og mener fly kunne vaert en flott hobby.

Men hvis noen andre har hakket mindre entusiastiske ektefeller, som trygt kan tas med i flysimulater uten å bli unaturlig opptatt av aktiviteten, så er det bare gøy å henge på iPilotUK på kjøpesenteret Westfield.

Det er her man har sjansen til å lande en Boeing 737 hvor som helst i verden. Jeg fløy oss fra Heathrow til Gardemoen, San Francisco, JFK, Innsbruck, Hong Kong og Seychellene - alt paa en time. Dagen etter tok oekonomisjefen oss over stripen i Las Vegas og videre til St Marten i Karibien.

Det er kun plass til en person om gangen, og man sitter sammen med en pilot. Piloten laerer opp kundene i alt fra fart og hoeyde til flaps og meldinger til cabin crewet. Jeg synes noe av det morsomste var bare aa faa vaere sammen med en pilot en time og stille en haug av spoersmaal.

Dette gjoer at de ogsaa faar en del kunder som er redd for aa fly. Piloten sa at de ogsaa hadde noen som ikke ville fly selv, men bare bli floeyet rundt i simulatoren.

Flysimulator passer rett og slett for de fleste - samme om man ikke vil sette foten i et fly til vanlig eller er i ferd med aa melde seg paa flyskole med et minifly.

- Pappa, du blir booket inn til neste gang du kommer over.

iPilotUK
De har en Boeing 737 og en helikopter simulator paa Westfield kjoepesenter i London. Det koster 129 pund for en time i simulatoren paa ukedager, og 199 for en time i helgene. En halvtime koster fra 69 pund. Det loenner seg aa bestille time god tid i forveien - saerlig for helger og kvelder.

2 kommentarer:

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Tine Cecilie Farstad sa...

Hei!

Sommersalget i London begynner gjerne i slutten av juni - foelg med paa naar Haarods salget begynner.

Jeg synes varehusene er veldig bra naar det gjelder salg - se mer informasjon her:
http://www.reisesjefen.com/2010/12/london-tips-for-januarsalget.html

I designerbutikkene er det ogsaa ofte bra salg, men det er ikke noedvendigvis annonsert. I juni i fjor gikk jeg innom Dior butikken i Sloane Street og fant plutselig ut at det var halvpris paa alle sko. Dette var ikke annonsert noe sted, og det samme har jeg opplevd flere ganger i Marc Jacobs butikken. Det er ingen skilt, og eksepditoeren maa heller gi en beskjed om hva tilbudene er.

http://www.reisesjefen.com/2009/06/london-salgs-kalas.html

God tur!

Tine