torsdag 29. april 2010

Sydney: Kule restauranter down under










Naar andre restauranter spesifiserer i menyen hvilke retter som innholder raavarer fra samme leverandoer som ens egen restaurant, kan man trygt si at man har greid seg bra. Det er akkurat det den australske kokken Neil Perry boer tenke.

Da vi var paa Graze i Singapore paa loerdag, sto det i menyen at noen kjoettstykker var fra samme gaard som der Rockpool Bar & Grill i Sydney faar biffene sine fra.

Det gjorde det bare enda verre at jeg ikke hadde rukket innom Rockpool uken foer.

Det aa fly 22 timer og 40 minutter funker nemlig helt fint naar man vet at det som kanskje er verdens beste biff serveres i andre enden. Men det er galskap aa fly langt uten aa faa med seg livsviktige opplevelser.

Jeg blir iallfall helt redd for meg selv naar jeg tenker paa at jeg frivillig gikk glipp av en bra biff. Heldigvis var det andre bra restauranter paa programmet.

Her er resten av Sydney-favorittene:

Glem at det ser noe formelt ut. Utsikten over Bondi og Bondi Icebergs svoemmeklubbbassenget er unik, og maten er en sikker vinner. Men jeg ville kommet selv om ikke maten hadde vaert noe saerlig. Dette er stedet aa henge for byens pene mennesker.

Kun for fancy anledninger, men kul setting og stilig bygning med store vinduer med utsikt over Rose Bay og sjoeflyhavna. For en mer rustikk og uformell opplevelse, kan man liksaa godt spise paa den livlige kafeen paa bryggen nedenfor fiskerestauranten Pier lengre bort i bukten. Kafeen passer ogsaa for en sen weekend frokost i solen.

Man finner kanskje ikke en mer turistifisert restaurant i Sydney - og heller ikke en dyrere fish and chips - men Doyles on the Beach er fortsatt en kjempe sjarmerende strandrestaurant. Den ligger i vannkanten i Watsons Bay, en bukt man kommer til med ferge fra Sydney, og hvis man ikke forhaandsbestiller bord og er paa jakt etter noe enklere og billigere, kan man spise samme maten i bryggefilialen noen meter bortenfor. Watsons Bay er visstnok fortsatt populaert blant lokale familier, men det er ogsaa store grupper med turister her.

Kingsleys staar bak en gruppe restauranter i Australia, blant annent Kingsleys Steak & Crab House i en typisk Aker Brygge-setting paa Woolloomooloo. Her er den del av en rekke med restauranter som kan se litt like ut, men Kingsleys er en av de mest uformelle med terrasse-stoler ute og bra biff.

Denne first come, first served Thai restauranten i Surry Hills topper listen min for steder aa proeve neste gang. Den er anbefalt praktisk talt over alt, og mange roser restauranten for fulle langbord og god stemning.

Alt fra restaurant og underholdningsfirmaet Merivale er stort sett uber-kult.

Ingen kommentarer: