søndag 18. april 2010

Tokyo: Restauranter for langhelgen





Jeg sitter paa et hotell i Tokyo med ballerina sko, hvite bukser, en sommer topp og beige skinnjakke. Klar for aa gaa ut i snoen.

Men vaeret er ikke det eneste som ikke er som forventet. Jeg sitter her helt alene - til tross for at dette skulle vaere en uber-bra planlagt helg med alle mulige bestillinger fikset for flere uker siden.

Her er et Tokyo-program designet for en bra kombinasjon av japansk mat som teppanyaki og robata grill og destinasjons-restauranter, steder som kan regnes som sightseeing attraksjoner.

Fredag

Middag
Bestill plasser rundt grillen paa den japanske robata restauranten Inakaya i et kjeller-aktig lokale i shoppingomraadet Ginza, eller ta en tidlig middag naar de aapner kl 17.00. Men spoer om priser paa alt foer du bestiller for internettmenyen stemmer ikke med de egentlige prisene. Inakaya passer ikke for grupper - bare for et par stykker som er forberedt paa aa faa noe overpriset mat, men allikevel synes det er morsomt med noe som virker grusomt lokalt og annerledes, men egentlig kanskje bare er litt 'turist' (Denne restauranten finnes ogsaa i Roppongi).

Ettersom varer er priset etter 'market price' kan man ende opp med aa betale naermere 300kr for en stor reke. Dette kan virke sjokkerende ettersom stedet ikke ser noe fancy ut. Det er derfor spesielt viktig aa sjekke priser foerst, og velge de mer standard tingene som groennsaker, kylling og kjoett. Andre kjente ville aldri gaatt tilbake hit, men jeg kan ikke noe for det - jeg synes den artige stemningen gjorde at jeg gjerne ville inkludert et maaltid her paa en partur. Da hadde jeg ogsaa vaert forberedt paa at det ser billig ut, men er dyrt.

Loerdag

Lunsj
Forbered paa koeing, gjerne 100 meter hvis klokken naermer seg 14.00, utenfor Eggs 'n Things i en avstikker fra Omotesando, eller ta en sunn, koe-fri, typisk jentelunsj, paa Pure Cafe, som ligger i Aveda-huset i Aoyama (se de to oeverste bildene)

Middag
Bestill bord paa Higashi-Yama for en full japansk kveld i eksklusive og stilige omgivelser i nabolaget Meguro-Ku. Sjekk menyen med conciergen paa forhaand ettersom den er paa japansk

Soendag

Brunsj
Bestill bord rundt kl 12.00 paa New York Grill i 52. etasje paa Park Hyatt. Hotellet ligger i et business omraadet, men det er verdt aa ta en omvei innom her for utrolig utsikt, god mat og en genial sightseeing opplevelse

Middag
Bestill bord lang tid i forveien for aa faa kapret en av de syv plassene i Tapas Molecular Bar, en intim molecular restaurant i 38 etasje i Mandarin Oriental. Menyene koster fra 14,000 yen per person, og naar man bestiller kan man informere om matallergier og eventuelle ting man ikke spiser. Jeg spurte om hund og katt, men det var visst ikke vits aa vaere redd for aa faa servert noe saa u-vestlig

Mandag

Lunsj
Amerikanske Beacon og italienske Cicada skal vaere bra internasjonale alternativer i Tokyo - begge er av samme eier, og mange roser dem i Tokyo nettforumet paa A Small World

Middag
Bestill bord paa Restaurant Omae XEX for teppanyaki eller sushi i Roppongi (se de tre nederste bildene) - man kan vel ikke dra hjem uten et skikkelig teppanyaki show?

Ingen kommentarer: