torsdag 8. april 2010

Reise: Business class for monkey class turister

Naa kan jeg senke skuldrene. Jeg har sjekket inn paa morgendagens Sydney-fly og faatt noedutgangsete.

Naar man ikke reiser foran teppet paa en 22 timers flytur, krever reisen litt mer planlegging. Her er en enkel overlevelsesguide for monkey class turister:

1. Hoeretelefoner
Jeg reiser alltid med smaa, batteridrevne noise cancelling oerepropper, som skal ta bort 80% av lyden og gjoer at det blir bedre lyd paa underholdningen og at det er mulig aa faa sove. En natt sov jeg over aatte timer paa vei hjem fra Hong Kong.

2. Vaatservietter
Mange flyselskap har kuttet ned paa matbrett innholdet, og dette ser ut til aa ha gaatt sterkt utover vaatserviettene. Jeg reiser alltid med min egen pakke fra Boots. Vaatservietter toerker ofte ikke ut huden like fort som enkelte anti-bak kremer, og passer derfor spesielt bra under selve flyturen.

3. Fuktighetskrem
I business class faar man utdelt fuktighetskrem. I monkey class maa man ta det med selv. I et reiseblad anbefalte en flyvertinne aa reise med en tube Elizabeth Arden Eight Hour Cream, og dette er et uber-bra tips - kremen fungerer til alt.

4. Oeyemaske
Heldigvis er det en ting mange flyselskap fortsatt deler ut i cattle avdelingen - oeyemaske. Men den er selvfoelgelig ofte en enklere og mindre komfortabel utgave enn den som leveres ut foran teppet, og det er faktisk noen selskap som har kuttet selv her. Det beste er aa ha med sin egen. Jeg reiser med en fra Samsonite som er justerbar og mer dekkende enn de som deles ut paa oeknomi.

5. Pute
Selv synes jeg oppblaasbare reiseputer er overrated, saa de eneste gangene jeg reiser med pute er naar jeg har plass til min myke Osim massasjepute eller beany bag pute. De ligger stort sett i skapet, men til Australia kan det vaere verdt aa ofre litt plass i haandbagasjen.

Hvis man gjoer det beste ut av reisen, er det ikke noe problem aa reise langt paa korte turer.

Ingen kommentarer: